Πολιτική

Κασσελάκης: Κάμερες στις στολές των αστυνομικών - Ευθύνες σε Χρυσοχοΐδη, αστυνομία και Μητσοτάκη


Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, συνυπέγραψε τη μήνυση που κατέθεσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μήνυση αφορά την αποτυχία των αρχών να διαφυλάξουν τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, τόσο στις 28 Φεβρουαρίου όσο και στις 5 Μαρτίου.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε:
"Η ευθύνη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι τεράστια. Την Παρασκευή ήμουν στο συλλαλητήριο και είδα κουκουλοφόρους να κινούνται ανενόχλητοι, ενώ λίγο αργότερα, μια μολότοφ έσκασε δέκα μέτρα πίσω μου, τραυματίζοντας πολίτη. Είναι αδιανόητο μια ειρηνική συγκέντρωση να καταλήγει σε τραυματισμούς και οι πολίτες να μένουν απροστάτευτοι.

Η αντίδραση της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα ήταν απαράδεκτη. Απαιτούμε κάμερες στις στολές των αστυνομικών και των ΜΑΤ για διασφάλιση λογοδοσίας. Επιπλέον, ζητούμε άμεση απόδοση ευθυνών στον αρμόδιο υπουργό, την ηγεσία της αστυνομίας και τον πρωθυπουργό. Στηρίζω απόλυτα τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Κωνσταντινίδη και αναμένω να κληθούν όσοι έχουν ευθύνες να απαντήσουν."

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισά

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα