Η υποχώρηση των αποδόσεων των εντόκων γραμματίων (μείωση του κόστους βραχυχρόνιου δανεισμού του Δημοσίου) και η πιθανολογούμενη άμεση έξοδος στις αγορές με ομολογιακή έκδοση, συντηρούν το καλό χρηματιστηριακό κλίμα, δημιουργώντας πεοσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής πορείας.
Θετική ένδειξη η αύξηση του ημερήσιου τζίρου τις τελευταίες μέρες, στοιχείο που υποδηλώνει εισροή φρέσκου χρήματος και επαναδραστηριοποίηση διεθνών χαρτοφυλακίων.
Πάντως η αγορά φαίνεται ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το "στοίχημα" είναι ποιά κατεύθυνση θα πάρει βραχυχρόνια - αν θα συνεχισθεί ή άνοδος ή αν θα ακολουθήσει κάποια διόρθωση.
Κατά τις εκτιμήσεις τεχνικών αναλυτών, αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το άν θα διασπασθεί η αντίσταση στις 850 μονάδες του ΓΔ.
Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, η έκβαση της τρίτης προσπάθειας - ενδεχομένως σήμρα - θα είναι μάλλον καθοριστική για τη συνέχεια.
Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Πριν από την τελική έφοδο