Πολιτική

Μαρινάκης: Στο επόμενο ν/σ θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία του ΕΟΔΑΣΑΑΜ οικονομικά


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με δήλωση του υπουργού υποδομών Χρήστου Δήμα ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ έχασε την αξιοπιστία του, είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως έχει απαντήσει η κυβέρνηση σχετικά. «Στο σκέλος της πυρόσφαιρας υπάρχει επιστημονική αμφισβήτηση. Μένει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ να απαντήσει. Το υπόλοιπο σκέλος του πορίσματος δεν αμφισβητείται. Είχαμε μία παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου. Βγήκε μια πολύ ισορροπημένη δήλωση και στο επόμενο νομοσχέδιο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ανεξαρτησία του ΕΟΔΑΣΑΑΜ οικονομικά. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι φάνηκε ότι οι βεβαιότητες της αντιπολίτευσης για μεταφορά φορτίου και συγκάλυψη, κατέρρευσαν», ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου και τα δημοσιεύματα στην Τουρκία ότι η χώρα μας κάνει πίσω, δήλωσε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι με βάση και το διεθνές δίκαιο μια ερευνητική διαδικασία δεν υπόκειται ούτε σε άδεια, ούτε σε διαδικασία αιτήματος για άδεια. «Είναι μια σύνθετη διαδικασία που έχει να κάνει με όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες με την εταιρεία και ισχύει ο προγραμματισμός», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, ανέφερε ότι είχε απαντήσει στο παρελθόν και πως δεν υπάρχει νέα συνεργασία τους τελευταίους μήνες.

«Δεν απαγορεύεται ένας ιδιώτης να κάνει και άλλες εταιρείες. Η καμπάνια μαστογραφίας, μπορείτε να διαβάσετε τις εφημερίδες και τα sites που έχουν πάρει χρήματα για αυτή την καμπάνια; Είναι ακόμα και τα μέσα που είναι επίσημα κομματικά μέσα άλλων κομμάτων της Βουλής. Αυτό βαφτίζεται ως κρατικό χρήμα σε μία εταιρεία. Αν υπάρχει κάτι παράνομο, τότε είναι θέμα της δικαιοσύνης. Δεν έχω ακούσει κάτι παράνομο», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση.

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε επίσης ότι δεν έγινε ΚΥΣΕΑ αυτή την εβδομάδα και θα υπάρξει ενημέρωση όταν συνεδριάσει.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση win - win του κ. Μητσοτάκη και αν έχουν ξεκινήσει κάποιες πρωτοβουλίες για το πώς θα γίνει η συζήτηση, απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.

Για τη δήλωση του κ. Φλωρίδη ότι τα «Τέμπη και η κλάψα πάνε», ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αναφερόταν στους συγγενείς αλλά στην αντιπολίτευση και κυρίως στην κ. Κωνσταντοπούλου. «Τα Τέμπη είναι μια εθνική τραγωδία. Έχουμε απεριόριστο σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων. Η δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες και το κράτος να προχωρήσει ώστε το ποτέ ξανά να έχει νόημα», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός μετέφερε τα δεδομένα που είχε ο ίδιος και η Βουλή. Μόλις διετάχθη η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη απάντησε ότι αυτό θα το απαντήσει η δικαιοσύνη», τόνισε μετά από σχετικό ερώτημα. «Οι εξεταστικές επιτροπές δυστυχώς δεν παράγουν ουσιαστικό αποτέλεσμα έχουμε πει. Γι' αυτό και η αλήθεια σε τόσο σοβαρά δυστυχήματα έρχεται μόνο από τη δικαιοσύνη», σημείωσε. «Λόγω της εργαλειοποίησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βγαίνει άκρη σε μια εξεταστική επιτροπή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στα έργα αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στο τμήμα που κατέστρεψε ο Ντάνιελ, ανέφερε πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και πως το υπουργείο προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σε ερώτηση αν εισέβαλε η αστυνομία σε μαθητική παράσταση στην Ιεράπετρα, απάντησε πως αυτό δεν είναι ακριβές και διάβασε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση στηρίζει τις κινήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη εναντίον δημοσιογράφων, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε πως «ο κ. Δημητριάδης κινείται ως ιδιώτης και έχει δικαίωμα εφόσον θεωρεί ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψή του να κινείται είστε ποινικά ή τα αστικά δικαστήρια. Αν η δικαιοσύνη κρίνει ότι μία αγωγή είναι καταχρηστική, την απορρίπτει. Δεν είμαι αρμόδιος να αξιολογήσω αν είναι σλαπ η αγωγή. Το αξιολογεί η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που δεν είναι πλήρως απορριπτέα, τότε δεν χαρακτηρίζεται σλαπ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα