Διεθνή

Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου – Απομακρύνθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα χθες Παρασκευή από πολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά που έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 125 πυροσβέστες με 20 οχήματα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στο πεντάστερο ξενοδοχείο Chiltern Firehouse, έναν πρώην πυροσβεστικό σταθμό που έχει μετατραπεί σε στέκι διασημοτήτων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, μετά μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ωστόσο οι δυνάμεις συνέχισαν να επιχειρούν σε διπλανό κτίριο.  Το ξενοδοχείο έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

 Το ξενοδοχείο επρόκειτο να φιλοξενήσει το πάρτι των βραβείων BAFTA του Netflix την Κυριακή, όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο χώρος θα μείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Το Chiltern Firehouse προσελκύει αστέρες της showbiz και άλλους διάσημους. Η ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ έκανε εκεί το πάρτι για τα 50ά γενέθλιά της το 2018, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Χτισμένο το 1889, ήταν ένας από τους πρώτους ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς της Πυροσβεστικής στο Λονδίνο. Ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο από τον αμερικανό επιχειρηματία Αντρέ Μπαλάζ το 2013.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις