Επιχειρήσεις

Οίκος Giorgio Armani: Υπό δικαστική διαχείριση για εκμετάλλευση εργαζόμενων


Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι με απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η εταιρία Giorgio Armani Operations -υπεύθυνη για τον σχεδιασμό ενδυμάτων και αξεσουάρ- ετέθη σε δικαστική διαχείριση, σε επίσημη ανακοίνωσή της, η συγκεκριμένη ιταλική εταιρία υπογραμμίζει:

«Λάβαμε γνώση του προληπτικού μέτρου που ελήφθη από το δικαστήριο του Μιλάνου, σε ό,τι αφορά την εταιρία Giorgio Armani Operations. H εταιρία εφαρμόζει ανέκαθεν μέτρα ελέγχου και πρόληψης με στόχο να περιορίσουν στο ελάχιστο παραβιάσεις του νόμου στην αλυσίδα παροχής προϊόντων. Η Giorgio Armani Operations θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, ώστε να ξακαθαρίσει την θέση της ως προς την όλη αυτή υπόθεση».

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, η απόφαση ελήφθη έπειτα από έρευνα των εισαγγελέων και των καραμπινιέρων του Μιλάνου, η οποία αφορά την ανάθεση εργολαβιών σε εταιρίες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και φέρονται να χρησιμοποίησαν εργαζόμενους, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στην χώρα.

Συγκεκριμένα το ιταλικό δικαστήριο σύμφωνα με το Reuters έθεσε  υπό δικαστική διαχείριση μια εταιρεία που ανήκει στον ιταλικό όμιλο μόδας Armani, η οποία κατηγορείται για έμμεση υπεργολαβία της παραγωγής της σε κινεζικές εταιρείες που εκμεταλλεύονταν εργαζόμενους.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι η Giorgio Armani Operations είχε αναθέσει την παραγωγή των τσαντών της σε δύο εταιρείες, οι οποίες ανέθεσαν την εργασία σε τέσσερις κινεζικές εταιρείες που πλήρωναν τους εργαζομένους τους 2 έως 3 ευρώ (3,25 δολάρια) την ώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Giorgio Armani Operations «δεν κατάφερε να περιορίσει και να αποτρέψει φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης» διότι «δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, προς εξακρίβωση των συνθηκών απασχόλησης και της τεχνικής ικανότητας των εταιριών που ανέλαβαν τις εργολαβίες διευκολύνοντας, λόγω αμέλειας, άτομα που φέρονται να ευθύνονται για φαινόμενα οργανωμένης εκμετάλλευσης εργαζομένων».

H έρευνα αφορά, μεταξύ των άλλων, την παραγωγή μέρους της φετινής συλλογής ενδυμάτων και αξεσουάρ. Η εισαγγελία του Μιλάνου θεωρεί, τέλος, ότι «δεν έτυχαν σεβασμού οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας ούτε επίσης οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις