Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: «Ο Μυλωνάκης δήλωσε αναρμόδιος για την εμπλοκή του στις παρακολουθήσεις βουλευτών»


Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αντίδρασή της στη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη, ότι είναι «αναρμόδιος» να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που της υπέβαλε σχετικά με την εμπλοκή του στις παρακολουθήσεις συνομιλιών βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου έγραψε:

*"Αυτή είναι η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα την περασμένη Δευτέρα 1/9/25 στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Μυλωνάκη. Στον στενότερο συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Με ευθείες ερωτήσεις που αφορούν την εμπλοκή του σε κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, με παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και της μυστικότητας των Εισαγγελικών Ερευνών για τον #ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εμπλοκή που καταγράφεται σε δημοσιεύματα που τον κατονομάζουν εδώ και μήνες και δεν έχουν διαψευστεί. Και λένε ότι τον Ιούνιο του 2024 κάλεσε στο Μαξίμου 2 βουλευτές της ΝΔ και τους είπε ότι δεν θα υπουργοποιηθούν, γιατί έχει πιάσει ο κοριός τις συνομιλίες τους για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εμπλοκή που επιβεβαιώθηκε και από τον κυβερνητικό βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο σε δημόσια συνέντευξή του στο Kontra, όπου είπε ξεκάθαρα όχι μόνον ότι τον πήραν από το Μαξίμου και του είπαν ότι παρακολουθείται, αλλά και ποιος αριθμός παρακολουθείται, κι ακόμη ότι ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Τι οφείλει να κάνει ένας Υπουργός και μάλιστα Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ όταν τον ρωτά βουλευτής και Αρχηγός Κόμματος για δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε αξιόποινες πράξεις παρακολούθησης συνομιλιών και εισαγγελικών ερευνών; Μα, να έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Και να εξηγήσει. Ή να διαψεύσει. Ο κ. Μυλωνάκης τι έκανε; Το σκέφτηκε 5 μέρες και χθες Παρασκευή δήλωσε… αναρμόδιος! Πρόκειται για πλήρη ομολογία εμπλοκής. Και πλέον το θέμα μπαίνει σε νέο πλαίσιο, όπως καταλαβαίνουν όλοι. Η συνέχεια προσεχώς…"*

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις