Πολιτική

Χ Δούκας: Ανοιχτό παράθυρο διαλόγου με το κόμμα ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα


Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας άφησε ανοιχτό παράθυρο διαλόγου με το κόμμα ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα, υπό την προϋπόθεση ότι το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων θα υπερβαίνει εκείνο της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι οι επίσημες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ παραμένουν προσανατολισμένες στην αυτόνομη πορεία, τονίζοντας ότι τυχόν συζητήσεις για μελλοντικές συνεργασίες πρέπει να γίνουν εγκαίρως, εφόσον διαμορφωθούν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες. «Θα πρέπει να είμαστε κοντά και τα δύο κόμματα (στο άθροισμα της ΝΔ). Δεν θα πρέπει να συζητήσουμε μία συνθήκη ανατροπής; Το άθροισμά μας μπορεί να είναι περισσότερο από της ΝΔ», είπε μιλώντας στο Mega. «Το ΠΑΣΟΚ είτε θα σταθεί όρθιο, είτε θα γίνει συμπλήρωμα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι βασικός πολιτικός αντίπαλος του κόμματος παραμένει η Νέα Δημοκρατία. «Νομίζω ότι ήτανε μία ιστορία που πολύ ανέμεναν, δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Θα κριθεί ο κύριος Τσίπρας, θα κριθεί και το κόμμα του. Όσον αφορά τη δικιά μας περίπτωση, θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ βεβαίως πρέπει να κάνει κριτική στον κο Τσίπρα και στο κόμμα του, και ο κος Τσίπρας σε εμάς, αλλά το μέτωπο πρέπει να είναι καθαρό και πρέπει να είναι με τη Νέα Δημοκρατία, με την κυβέρνηση», δήλωσε.

«Οτιδήποτε άλλο θεωρώ ότι είναι δώρο στον κύριο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, διότι δημιουργεί μία πολυδιάσπαση ,εξυπηρετεί αυτή η πολυδιάσπαση τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χρέος εμείς να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να τηρήσουμε τις αποφάσεις του συνεδρίου που λέει ότι ζητάμε προοδευτική διακυβέρνηση, και ότι μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία είναι μοναδικός αντίπαλος πριν και μετά τις εκλογές».

«Απευθυνόμαστε στο 70% του κόσμου που ζητάει πολιτική αλλαγή, που ζητάει δηλαδή να φύγει η Νέα Δημοκρατία. Το υπόλοιπο 25%-30% που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις, θα το πάρει η Νέα Δημοκρατία. Άρα, στο 70% εμείς πρέπει να απευθυνθούμε. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να αποκλείουμε, όπως και έγινε σχεδόν ομόφωνα, κάθε άλλη συνεργασία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις