Στα ύψη έχει εκτοξευθεί και δεν σταματά η ταχύτητα ανόδου της έκθεση κρατών ή γεωγραφικών περιοχών στο κίνδυνο της πλημμύρας. Τα κράτη με χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση που δεν έχουν ενημερώσει τους πολίτες για τις συνέπειες του να είσαι ανασφάλιστος επιβάλλουν έμμεσες φορολογίες μόνιμες ή έκτακτες προκειμένου να καλύψουν μέρος των ζημιών. Μόλις με ένα 1% αύξηση της ασφαλιστικής βάσης, σύμφωνα με τα Lloyds μειώνονται κατά 13% οι ασφαλιστικές απώλειες και κατά 22% οι μειώσεις εισφοράς των φορολογουμένων μετά από ένα καταστροφικό συμβάν.
της Ελενας Ερμείδου
Με άλλα λόγια όσο μεγαλώνει η ασφαλιστική βάση τόσο μειώνονται οι απώλειες για μία (αντ)ασφαλιστική, το κόστος των ασφαλίστρων για τους ασφαλισμένους καθώς και η φορολογία.
Οι πλημμύρες αποτελεί νέα απειλή για τα κράτη, ιδιώτες, επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η τάση ανόδου της έκθεσης σε πλημμύρες οφείλεται στην άνοδο της αστικοποίησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε αναπτυγμένες οικονομικά χώρες και σε χώρες που τελούν υπό ρυθμούς ανάπτυξης.
Πρόσφατο παράδειγμα για την Ελλάδα αποτελεί η Μάνδρα η οποία χτίστηκε άναρχα, αντιπλημμυρικά έργα δεν έγιναν, σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών δεν υπήρξε. Οι πολίτες θα πάρουν κάποιες αποζημιώσεις το ποσό των οποίων προκύπτει από έμμεσες φορολογίες, το πρόβλημα, όμως με υποσχέσεις, αποζημιώσεις χωρίς ουσιαστική κοινωνική μέριμνα δεν λύνεται.
Για τις (αντ)ασφαλιστικές η τάση αυτή αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης αλλά και σημαντική πρόκληση για τον καθορισμό της τιμολόγησης των κινδύνων σύμφωνα με την Tokio Marine Kiln.
Οι καλύψεις που παρέχονται είναι μέσα από σχήματα που μετέχουν κοινοπραξίες ασφαλιστικών με την υποστήριξη του κράτους
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός που κατοικεί στο άστυ το τελευταίο τέταρτο του αιώνα μας αυξήθηκε από το 43% στο 54%.
ΕΥΖην
Από κατοικίδιο, οικογένεια: Η επιστήμη για τη μεταμορφωτική σχέση ανθρώπων και σκύλων
Οι σκύλοι, αυτοί οι πιστοί σύντροφοι, έχουν πλέον ξεπεράσει τον ρόλο του «κατοικιδίου». Έχουν γίνει φίλοι, μέλη της οικογένειας, φύλακες και για κάποιους ακόμα και αγαπημένα «παιδι ...