Δηλώσεις σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια του Βουλευτή της Χρύσης Αύγης, Γιάννη Λαγού, έκανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του υποκόσμου».
Ενώ απάντησε και στις δηλώσεις Αυγενάκη περί κυβερνητικής ευθύνης για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση υπηρετεί τη δημοκρατία με τον πλέον διαφανή τρόπο».
Ο Παναγιώτης Ρήγας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την κοινωνία να αντιδράσουν σύσσωμες και να καταδικάσουν όσους με τη στάση τους θίγουν τη δημοκρατία και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια άλλη συνείδηση στη νέα γενιά.
Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, τόνισε πως δεν πρόκειται για σημερινό πρόβλημα και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση μένοντας πιστή στην εθνική γραμμή της χώρας όπως διαμορφώθηκε το 2008, ενώ σημείωσε πως «άλλοι άλλαξαν θέση κι έκαναν κωλοτούμπα για να χαϊδέψουν την ακροδεξιά».