«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα καθεστώς, το οποίο ξεκινάει από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, και καταλήγει στις αδιαφανείς σχέσεις με τα ΜΜΕ, και στα τρολ των υπογείων της Ομάδας Αλήθειας», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του Attica tv,.
Σημείωσε ότι «ο κόσμος, ο οποίος βγήκε στις πλατείες όλης της χώρας, θέλει να βρει πολιτική έκφραση, ζητάει πολιτική αλλαγή και προοπτική», υπογραμμίζοντας ότι «η προοπτική δεν μπορεί να υπηρετηθεί με μια γραμμή απομονωτισμού, η οποία δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ανάγκες της κοινωνίας, ούτε στις προσδοκίες του αριστερού και προοδευτικού κόσμου».
Στη συνέχεια, υπενθυμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε έντεκα άξονες για προγραμματική συζήτηση». Όμως, όπως τονίζει, «αντί να υπάρξει απάντηση στα προγραμματικά, το μεν ΠΑΣΟΚ λέει ότι εμείς θα το εκφράσουμε αυτό από μόνοι μας, ενώ και η Νέα Αριστερά παίρνει μια απόφαση, στην τελευταία της Κ.Ε., η οποία δεν είναι θετική για τις συνεργασίες». Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος, ο οποίος μετρά και το τελευταίο ευρώ για το τραπέζι του Πάσχα, μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους».
Όπως σημειώνει η Ράνια Σβίγκου, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η δύναμη που υπηρετεί ένα σχέδιο πολιτικής ανατροπής, ώστε, το ρεύμα της μεγάλης κοινωνικής δυσαρέσκειας, να εκφραστεί πολιτικά, ακόμα και αν τα υπόλοιπα κόμματα της αριστερής και προοδευτικής οικογένειας κλείνουν τα μάτια σε αυτήν την κοινωνική αναγκαιότητα».
Σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για αγορά νέας φρεγάτας, η Ράνια Σβίγκου, σημειώνει ότι «δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής από την πλευρά του υπουργού, ενώ και οι ίδιοι οι ανώτατοι στρατιωτικοί τα μαθαίνουν κι αυτοί από τις συνεντεύξεις». Τονίζει ότι «η αμυντική πολιτική της χώρας γίνεται, για άλλη μια φορά, παρακολούθημα των επικοινωνιακών αναγκών της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται, προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους».
Όπως λέει χαρακτηριστικά, «η ΝΔ αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική, ως μια πολιτική δημοσίων σχέσεων». Σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει ακολουθήσει μια πολιτική του δεδομένου και πρόθυμου συμμάχου, η οποία όχι απλώς δεν έχει θωρακίσει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά, εξαιτίας της, η θέση μας είναι πιο αδύναμη σε σχέση με το παρελθόν». Και υπογραμμίζει ότι «η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή, ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η οποία θα στηρίζει την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».