Σήμερα, περίπου τριάντα χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης με κύριο σύνθημα «για την Ευρώπη». Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τον δημοσιογράφο και αναλυτή Μικέλε Σέρα και επικεντρώθηκε στις ιδρυτικές αξίες και τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συγκέντρωση υποστηρίχθηκε από ιταλικά συνδικάτα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, την Ιταλική Αριστερά, τους Οικολόγους, τα κεντρώα κόμματα Azione και Ζωντανή Ιταλία, καθώς και καθολικές οργανώσεις, δήμαρχους και καλλιτέχνες. Ωστόσο, τα κόμματα της κυβέρνησης Μελόνι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων απείχαν, ενώ υπήρξε κριτική για τον "ασαφή χαρακτήρα" της κινητοποίησης από αριστερούς διανοούμενους και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Πολλοί συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες της Ευρώπης, της ειρήνης και της Ουκρανίας, ενώ το εσωτερικό της ιταλικής πολιτικής σκηνής δεν παρουσιάζει ενιαία θέση για το ουκρανικό και την πολιτική εξοπλισμού της Ε.Ε.
Ο Μικέλε Σέρα, κατά την παρέμβασή του, ανέφερε: «Η πλατεία αυτή δεν διαθέτει απαντήσεις, αλλά ερωτήσεις. Είμαστε ένα μεγάλο μπλε ερωτηματικό, που απευθύνεται στους εαυτούς μας, στις κυβερνήσεις μας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όσοι έχουν έτοιμες απαντήσεις για τον πόλεμο και την ειρήνη, δεν βρίσκονται εδώ».