Διεθνή

Συνελήφθη για εγκληματικές ενέργειες ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων


Συνελήφθη σήμερα ο πρώην  πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκρο Ντουτέρτε για δολοφονίες ατόμων και άλλες εγκληματικές ενέργειες που έγιναν στην περίοδο της  προεδρίας του.

Ο Ντουπέρτε είχε εξαπολύσει πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και ενθαρρύνοντας αυθαιρεσίες- ακόμη και δολοφονίες από την πλευρά της αστυνομίας.

Μετά την αποχώρηση του από την προεδρία είχε βρέθει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και εκδόθηκαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης  από το Διεθνές Ποινικό δικαστήριο. Ο Ντουτέρτε εντοπίστηκε και συνελήφθη  στο αεροδρόμιο  επιστρέφοντας από το Χόνγκ Κόνγκ.

απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το  ένταλμα σύλληψης ο πρώην πρόεδρος είπε "Αν αυτή είναι πραγματικά η μοίρα μου στη ζωή, δεν πειράζει. θα το δεχτώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις