Στις τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι από την πλευρά της ΠΓΔΜ αναφορικά με το ονοματολογικό, αναφέρθηκε ο Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι μάλλον δεν είναι και τόσο αναγκαίες οι αλλαγές στο Σύνταγμα που ζητά η Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνένετυξη που παραχώρησε στο Reuters, μετά από ένα συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο τα ονόματα είναι: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Ανω (Upper) Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη (Republic of Vardar Macedonia) και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».
Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ευχαριστημένη η Ελλάδα με ένα από τα παραπάνω ονόματα ο Ζάεφ προσέθεσε: Ναι… έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν και κάποιες που δεν τις προτιμούν τόσο (σε ότι αφορά το όνομα).
Όπως είπε το ερώτημα που παραμείνει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» για αλλαγές στο Σύνταγμα της πΓΔΜ κάτι που επίσης ζητά η Ελλάδα. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μόνο μικρές αλλαγές στο όνομα στο Σύνταγμα της χώρας. Θεωρεί δε ότι αν η «αξιοπρέπεια» εξασφαλιστεί στο θέμα του ονόματος οι πολίτες θα στηρίξουν το δημοψήφισμα.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι χθες μιλώντας στο Spiegel ο ίδιος απέκλεισε αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας («Δεν διακρίνω κανένα λόγο για την απαίτηση να το αλλάξουμε στο σύνταγμά μας, αυτό θα έπληττε την αξιοπρέπειά μας»).