Πολιτική

Το ποπ κορν κάνει καλό στην υγεία


Παρά το γεγονός ότι ο ποπ κορν γενικά δεν θεωρείται ένα υγιεινό σνακ, εάν παρασκευαστεί χωρίς πολύ αλάτι και συνθετικά αρώματα, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία

Αρχικά, το ποπ κορν, ως φυσικός σπόρος, περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που έχουν και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Περιλαμβάνει, δηλαδή, βιταμίνες των συμπλεγμάτων Β και Ε, φυτικές ίνες και μέταλλα. Όλα αυτά μπορούν να κρατήσουν το πεπτικό σύστημα υγιές. Τρώγοντας ποπ κορν, υπάρχει βελτίωση των εντερικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας.

Ακόμη, καθώς περιέχει πολλές φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, διότι απορροφούν την περίσσεια ποσότητα χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ περιορίζει τα λιπαρά, ώστε το αίμα να ρέει ελεύθερα. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση του κίνδυνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηριοσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πέρα από την προστασία του οργανισμού από τους κινδύνους της χοληστερόλης, οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρόφιμα με περιορισμένη ποσότητα ινών είναι πιο ευάλωτοι σε διαβήτη σε σύγκριση με όσους τις προτιμούν.

Το ποπ κορν παράλληλα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο και για τους διαβητικούς, καθώς διατηρεί το σάκχαρο σταθερό.

Τέλος, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το ποπ κορν προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με την ταχεία γήρανση των οργάνων, των νεύρων και των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες δημιουργεί τα σημάδια της ηλικίας, αποδυναμώνει τους μύες και προκαλεί απώλεια μαλλιών. 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις