Διεθνή

Βρετανία: Στο 3% ο πληθωρισμός


Στο 3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Βρετανίας είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο του αναμενόμενου, στο 2,5% τον Δεκέμβριο, με τον δομικό δείκτη - που εξαιρεί τιμές ενέργειας και μη επεξεργασμένων τροφίμων - να επιβραδύνεται.

Ο πληθωρισμός είχε φτάσει σε χαμηλό τριετίας, στο 1,7%, τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι μηνιαίες τιμές αυξήθηκαν λόγω του υψηλότερου κόστους των καυσίμων και υπηρεσιών, που αυξάνονται περισσότερο από τις τιμές των αγαθών.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός χονδρικής έφτασε στο 0,3% σε ετήσια βάση. Το ποσοστό αυτό σηματοδοτεί αύξηση από την αναθεωρημένη ετήσια μείωση του Δεκεμβρίου κατά 0,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα