Επιχειρήσεις

Intrakat: Οι μεγαλομέτοχοι “κάνουν χώρο” για το Orasis Fund


 Μετοχικές αλλαγές φέρνει στην Intrakat η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αμετάβλητο θα παραμείνει μόνον το ποσοστό συμμετοχής της Intracom (38%), η οποία θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων της. Θα μειωθούν τα ποσοστά των άλλων υφιστάμενων μεγαλομετόχων, ενώ  σημαντική στρατηγική συμμετοχή θα αποκτήσει το Orasis Fund του Τζώρτζ  Έλιοτ, το οποίο εκπροσωπεί και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος του Sofokleousin.gr για τις αλλαγές που φέρνει η μεταβίβαση πακέτου 9,7% των δικαιωμάτων συμμετοχής στην ΑΜΚ, σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πακέτο αυτό αγοράστηκε από το Orasis Fund, που θα διαθέσει περί τα 5,2 εκατ. για να αποκτήσει συμμετοχή στην κατασκευαστική του ομίλου Κόκκαλη.
Οσον αφορά τους άλλους μεγαλομετόχους, από έγκυρες πηγές αναφέρεται ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κούτρας έχει ήδη μειώσει το ποσοστό του (που ήταν 12,7%) και σκοπεύει να το μειώσει περαιτέρω στα επίπεδα του 8,5%, καθώς θα ασκήσει μέρος μόνον των δικαιωμάτων του και θα μεταβιβάσει τα υπόλοιπα.
Ως προτιθέμενοι να μειώσουν τα ποσοστά τους φέρονται και οι άλλοι μεγαλομέτοχοι ( Δημ. Θεοδωρίδης, Λουκάς Λαζαράκης, Δημοσθένης Στασινόπουλος, Πέτρος Σουρέτης). που αποκομίζουν σημαντικές υπεραξίες με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα