Τράπεζες

JP Morgan: Θετικό momentum για τις ελληνικές τράπεζες - «Stock to watch» η Alpha Bank


H JP Morgan βλέπει θετικό momentum βλέπει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζονται από καθαρούς ισολογισμούς. Σε νέα έκθεσή της δίνει νέες τιμές στόχους και σύσταση overweight για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξή τους είναι πάνω από την τάση της υπόλοιπης αγοράς. Τονίζει, μάλιστα ότι έχουν επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό τους, ενώ εκτιμά ως πολύ πιθανή την επιστροφή κεφαλαίου με τη μορφή μερισμάτων.

Στην έκθεσή της για τις τράπεζες στην περιοχή CEMEEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ξεχωρίζει την Alpha Bank, εκτιμώντας το fair value της μετοχής της Τράπεζας στα 1,6 ευρώ, με τιμή στόχο 1,50 και άνοδο της τάξης του 50% από τα σημερινά επίπεδα. Σε προηγούμενη αναφορά της στις 6 Δεκεμβρίου, η JPMorgan είχε εντάξει την Alpha Bank στις 10 κορυφαίες επιλογές της ανεξαρτήτως κλάδου για την περιοχή CEEMEA, η πρώτη ελληνική μετοχή που εντάσσει σε αυτή την κατηγορία από το 2014.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναφέρεται στις βελτιωμένες προοπτικές της Τράπεζας, αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, της επίτευξης μονοψήφιου δείκτη ΜΕΑ, της σημαντικής επέκτασης του δανειακού χαρτοφυλακίου - το οποίο, όπως επισημαίνει ο οίκος, υποστηρίζεται από την ηγετική θέση της Τράπεζας στο corporate banking - καθώς και στην οργανική και μη οργανική ανάπτυξη της Alpha Bank Romania. Στην ανάλυσή του, ο επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι παρ’ όλο που υιοθετεί μια πιο συντηρητική θέση από το guidance που έχει δώσει η Διοίκηση, βλέπει την Τράπεζα να πετυχαίνει «με άνεση» απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) της τάξης του 7,5% το 2024, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή θα αρχίσει να συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Τώρα σ' ό,τι αφορά στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, για τη μετοχή της Eurobank η οποία παραμένει το top pick της για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, η τιμή στόχος είναι στα 1,60 με περιθώριο ανόδου 55%. Για τη Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή 2,35 και για την Εθνική Τράπεζα 4,70

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα