Μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας θα μπορούν οι καταναλωτές να προμηθευτούν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ οι φούρνοι θα είναι ανοιχτοί από το πρωί μέχρι το απόγευμα προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν την παραδοσιακή λαγάνα.
Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι
Φθηνότερες τιμές καταγράφονται στα κατεψυγμένα θαλασσινά, ενώ ακριβότερα κοστίζουν φέτος ο ταραμάς και η λαγάνα. Τη μείωση στις τιμές των θαλασσινών, κυρίως των κατεψυγμένων, καταγράφει η ερευνά τιμών του Ινστιτούτου Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.
Ειδικότερα από τις δειγματοληπτικές έρευνες στις ιχθυαγορές, προκύπτει μεσοσταθμική πτωτική πορεία των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, της τάξεως του 2,7%.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα προϊόντα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών.
Συγκεκριμένα:
- Τα φρέσκα καλαμάρια πωλούνται από 8 έως 18 ευρώ το κιλό
- Τα κατεψυγμένα καλαμάρια πωλούνται από 4 έως 7 ευρώ το κιλό
- Το φρέσκο χταπόδι από 9,8 έως και 13,8 ευρώ το κιλό
- Το κατεψυγμένο από 5 έως και 10 ευρώ το κιλό
-Τα μύδια κυμαίνονται από 2,8 έως και 3 ευρώ το κιλό
- Οι κατεψυγμένες γαρίδες από 8 έως και 20 ευρώ το κιλό
-Η τιμή του τάραμα κυμαίνεται από 5,5 έως και 6,4 ευρώ το κιλό
- Η λαγάνα από 2,7 έως και 3 ευρώ το τεμάχιο