Επιχειρήσεις

“Πρωταθλητές” απόδοσης στο ΧΑ τα Jumbo- Κι άλλο πρόσθετο μέρισμα


“Πρωταθλήτρια” μερισματικής απόδοσης στο ΧΑ αναδεικνύεται για το 2021 η εταιρεία Jumbo, διανέμοντας στους μετόχους της μερίσματα και έκτακτες χρηματικές παροχές που αντιστοιχούν σε απόδοση 8,9% επί της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της.

Μετά τη διανομή τακτικού και έκτακτου μερίσματος 0,77 ευρώ ανά μετοχή στη διάρκεια του περασμένου έτους, η διοίκηση της μεγάλης εμπορικής αλυσίδας αποφάσισε να διανείμει επιπλέον 52 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 0,385 ευρώ ανά μετοχή.
Ετσι το συνολικό ποσό παροχών διαμορφώνεται σε 1,155 ευρώ ανά μετοχή – απόδοση 8,9% επί της  τιμής της μετοχής, που κινείται τώρα περί τα 13 ευρώ.
  Επισημαίνεται ότι η εταιρεία είχε μοιράσει τον Ιούλιο 0,47 ευρώ ανά μετοχή ως  προκαταβολή μερίσματος. Εν συνεχεία διένειμε 0,30 ευρώ ανά μετοχή, σε δύο δόσεις των 0,15 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για διανομή πρόσθετου 0,385 ευρώ ανά μετοχή ελήφθη υπό την πίεση ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που κατέχουν μεγάλο ποσοστό μετοχών της Jumbo.

Οι ξένοι μέτοχοι-επενδυτές επέμειναν ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρεί η εταιρεία “βουνό” αχρησιμοποίητων διαθεσίμων και ότι έπρεπε να μοιράσει κάποιο σημαντικό ποσό στους μετόχους της. Επισημαίνεται ότι στο κλείσιμο του 9μήνου η Jumbo είχε χρηματικά διαθέσιμα 430 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα