Διεθνή

Κίνα: Με σύστημα υποβοήθησης οδηγού 42,4% των ΙΧ που πουλήθηκαν φέτος


Τα επιβατικά αυτοκίνητα με συνδυαστική υποβοήθηση του οδηγού ή όπως είναι γνωστή ως Επίπεδο 2 της αυτόνομης οδήγησης, αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 42,4% επί των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τον Σιν Γκουμπίν υφυπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Η δήλωση για την παρουσίαση των στοιχείων έγινε χθες στη διάρκεια μιας παγκόσμιας διάσκεψης για τα έξυπνα διασυνδεδεμένα οχήματα, 2023 World Intelligent Connected Vehicles Conference που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

“Μετά από χρόνια συνεχόμενων προσπαθειών, η ανάπτυξη της βιομηχανίας των οχημάτων έξυπνης διασύνδεσης στην Κίνα (ICVs) έχει επιτύχει θετικά αποτελέσματα, ενώ η ζωτικότητα της τεχνολογικής καινοτομίας της έχει ενισχυθεί”, πρόσθεσε ο Σιν.

Η Κίνα έχει ένα πλαίσιο κανονισμών για την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων σε πέντε επίπεδα από το επίπεδο 0, ως το επίπεδο 5. Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει τη συνδυαστική βοήθεια του οδηγού, ενώ το επίπεδο 5 προβλέπει την πλήρη αυτόνομη οδήγηση του οχήματος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα