Επιχειρήσεις

«Κλειδώνει» το mega deal JP Morgan με Viva Wallet


Ένα mega-deal που πέρασε από «χίλια κύματα», με συμμετέχουσα την JPMorgan και άμεση πρωταγωνίστρια την Viva Wallet, οδεύει προς αίσιο τέλος.  

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή που ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για συμφωνία και είσοδο του  αμερικανικού «κολοσσού» στην ελληνική εταιρεία ψηφιακής τραπεζικής και πληρωμών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan θα αγοράσει το 47% της Viva έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, με την πλευρά Καρώνη-Αντύπα να διατηρεί το 53% και το μάνατζμεντ της επιχείρησης.

O αμερικανικός όμιλος θα αγοράσει ουσιαστικά τα μερίδια των Hedosophia (24%), οικογένειας Λάτση (13%) και Deca (10%), κατέχοντας μειοψηφικό πακέτο μετοχών, όπως έπραξε και σε άλλες αντίστοιχες επενδύσεις στο πρόσφατο παρελθόν. 

Κεντρική επιδίωξη της JPMorgan, μέσω και της εν λόγω επένδυσης, είναι να ενισχύσει μπουκέτο της με περισσότερους «financial disruptors», δηλαδή εταιρείες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες στο χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο deal το «φωτογράφισε»-προανήγγειλε χθες ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες JP Morgan