Οικονομία

«Κλείδωσαν» τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση - Αύριο στις 11 π.μ. οι κυβερνητικές ανακοινώσεις


Αύριο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, αφενός να αυξήσει το ύψος της επιδότησης των τιμολογίων ρεύματος καθώς και το επίδομα θέρμανσης, διευρύνοντας παράλληλα και τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια για το τελευταίο, ώστε να καλυφθούν περισσότεροι καταναλωτές.

Το συνολικό κόστος για τον προϋπολογισμό φτάνει τα 490 εκατ. ευρώ, κάτι που ισοδυναμεί με σχεδόν διπλασιασμό της δαπάνης, που είχε ανακοινωθεί για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και για το επίδομα θέρμανσης.

Πληροφορίες κυβερνητικής πηγής ανέφεραν χθες ότι δεν θα υπάρξει κάτι ειδικό για το φυσικό αέριο, παρότι άλλες πηγές του οικονομικού επιτελείου υποστήριζαν ότι στο τραπέζι έχει πέσει και ένα τέτοιο σενάριο. Να επιδοτηθεί, δηλαδή, ο λογαριασμός του φυσικού αερίου με τρόπο ανάλογο αυτού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Φαίνεται πως υπήρξαν διαφορετικές εισηγήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά επικράτησε αυτή που προβλέπει να επιδοτηθούν οι καταναλωτές φυσικού αερίου μόνο μέσω του επιδόματος θέρμανσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις