Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Ο Αλ. Τσίπρας να παραμείνει στο λαγούμι του


 Ο Αλέξης Τσίπρας "είναι σε ένα λαγούμι και καλά θα κάνει να παραμείνει", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Αυτό το οποίο έπραξε στη χώρα και τον κόσμο της Αριστεράς και στον κόσμο που τον πίστεψε είναι ασυγχώρητο και άτιμο και πιστεύω πως όσο είμαι εγώ εδώ πράγματι στο λαγούμι αυτό θα μείνει και μπορεί να προφασίζεται πως πηγαίνει και κάνει διαλέξεις σε μια γλώσσα που δεν ξέρει. Ευτυχώς δεν το κάνει ως πρωθυπουργός όπως έκανε παλιά και εξέθετε τη χώρα, μιλώντας αγγλικά που δεν ήξερε", είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των Τεμπών και διέψευσε επίσης το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας με την Μαρία Καρυστιανού. 

 Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας, ως δεύτερο κόμμα, η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι "εγώ δεν κάνω τα πράγματα με βάση το συμφέρον και με υπολογισμούς. Κάνω τα πράγματα όπως πιστεύω, έτσι μάχομαι και έτσι θα συνεχίσω και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας και για αυτό απευθυνόμαστε στους πολίτες όχι για να κεφαλαιοποιήσουμε τα συναισθήματά τους αλλά για να τα εκφράσουμε. Ο πήχης είναι μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα και τον κόσμο, δεν τον βάζουμε πιο κάτω.

Εφόσον οι πολίτες μας δώσουν αυτή την εμπιστοσύνη, εμείς εννοείται θα ανταποκριθούμε και ετοιμαζόμαστε εντατικά, δεν κοροϊδεύουμε. Και με κυβερνητικό πρόγραμμα. Πριν δύο χρόνια δεν είπαμε πάμε να κυβερνήσουμε, θα ήταν βλακώδες. Έχουμε θέσεις, είμαστε το κίνημα μέσα στη Βουλή που είμαστε πάντα εκεί και ας έχουμε 6 βουλευτές. Έχουμε κάνει προτάσεις τα τελευταία δύο χρόνια για όλα τα θέματα, για την εξωτερική πολιτική, για το φορολογικό σύστημα, για την πολιτική προστασία".

Ακολούθως τόνισε πως "υπάρχουν κόμματα που έχουν καταστρέψει τη χώρα, που την οδήγησαν στη χρεοκοπία, μετακύλησαν τις ευθύνες στους πολίτες και κουνάγανε το δάχτυλο στους πολίτες και ψήφισαν μνημόνια και λέγανε πως δεν τα διαβάσανε. Εγώ συμμετείχα σε μια προσπάθεια αυτό να ανατραπεί και όταν αυτή η προσπάθεια προδόθηκε από μέσα, εγώ συγκρούστηκα και άφησα την πρώτη πολιτειακή θέση".

Σημείωσε επίσης πως δεν έκανε συμπόρευση με άλλα κόμματα και για την πρόταση μομφής είπε ότι ήταν "μια σύμπραξη για συγκεκριμένη αντιπολιτευτική ενέργεια, την οποία την υπερασπίζομαι απόλυτα και θα το ξανακάνω. Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεργαστεί για αυτά που χρειάζονται".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα