Επιχειρήσεις

Lamda: Επτά προσφορές για τα πρώτα έργα υποδομής στο Ελληνικό


H Lamda Development δημοσιοποίησε ότι επτά εταιρείες κατέθεσαν προσφορές, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που αφορά την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού.

Όπως αναφέρει η Lamda Development στη σχετική ανακοίνωση, στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού  θα αξιολογηθούν οι προσφορές και εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.

Τον περασμένο μήνα η Lamda Development στο πλαίσιο των διαδικτυακών παρουσιάσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το εμβληματικό αυτό έργο που θα μεταμορφώσει το παλαιό αεροδρόμιο σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και έργα υποδομών άνω των 500 εκατ. ευρώ προς όφελος και των γειτονικών περιοχών. Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας σύγχρονης πόλης που θα είναι φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες, η Lamda Development σχεδιάζει και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου μία σειρά από έργα υποδομών κοινής ωφέλειας, που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ελληνικού αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Τα έργα για την ανάπλαση του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με τις υψηλότερες προδιαγραφές διεθνώς, σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους. Μεταξύ άλλων όπως έχει ανακοινωθεί έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για το Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το 2022 ξεκινούν οι εργασίες για το νέο Κτίριο Μετεγκατάστασης Συλλόγων ΑΜΕΑ, ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, ενώ θα ξεκινήσουν επίσης τα έργα αναβάθμισης της μαρίνας του Αγίου Κοσμά και της παραλίας, αλλά και η κατασκευή του Marina Tower. Επίσης το 2023 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Marina Galleria και του παραθαλάσσιου οικισμού κατοικιών και συγκροτημάτων μπροστά από το Πάρκο. Προβλέπεται επίσης να ξεκινήσουν οι εργασίες για το εμπορικό και ψυχαγωγικό σύμπλεγμα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς και για τον πύργο μικτής χρήσης στην ίδια περιοχή.

Χθες ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα παραδίδεται στο κοινό το Experience Park, έκτασης 70 στρεμμάτων, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που στην ολοκλήρωση του θα συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου.

Χθες, η Lamda Development η Lamda Development ανακοίνωσε ότι παραδίδει στο κοινό ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου και καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να το ανακαλύψουν, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα