Επιχειρήσεις

Με αρχικό επιτόκιο 7,25% το νέο ομόλογο της Alpha Bank -Άνοιξε το βιβλίο προσφορών


Το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών προσελκύει η νέα ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank, η οποία προσφεύγει στη χρηματαγορά για να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ μέσω 6ετούς ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred).

 Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, με την κατάθεση προσφορών που θα καλύψουν στο πολλαπλάσιο το ζητούμενο ποσό.

Το αρχικό επιτόκιο κινείται στην περιοχή του 7,25% και αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί τελικά στο 7%-7,10%. Επισημαίνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Alpha είχε εκδώσει senior preferred ομόλογο, διάρκειας 4,5 ετών με κουπόνι 7,5%, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 είχε εκδώσει τριετές senior preferred 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 7%.

Με τη νέα έκδοση η τράπεζα επιδιώκει να ενισχύσει τη ρευστότητα της και να βελτιώσει περαιτέρω τον δείκτη MREL (Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων). Τελικός στόχος για το 2026 είναι ο δείκτης να φθάσει στο 27,16% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, ενώ τώρα βρίσκεται στο 21,28%. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα χρειαστούν νέες εκδόσεις περίπου 1,6 δισ. ευρώ

Συντονιστές της έκδοσης  είναι  οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura, Intesa και UBS ως Joint Bookrunners για έκδοση τίτλου

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα