Επιχειρήσεις

Με περιουσία 1,8 δισ. ξεκινά η εταιρεία ακινήτων του ΕΦΚΑ - Προσλαμβάνει στελέχη


Ακίνητη περιουσία εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ και αντικειμενικής περίπου 1,4 δισ. καλείται να αξιοποιήσει η νεοσύστατη "Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ", συμβάλλοντας στη βελτίωση των οικονομικών του εθνικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Η εταιρεία ξεκινά με αρχική "προίκα" 514 ακίνητα εκ των οποίων περίπου 200 στεγάζουν  υπηρεσίες και καταστήματα του ΕΦΚΑ, 140 είναι μισθωμένα ως γραφεία και καταστήματα, ενώ περί τα 180 παραμένουν ανεκμετάλλευτα και... "ρημάζουν" συν τω χρόνω.

Η πρώτη προσπάθεια συνολικής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτής της κολοσσιαίας περιουσίας, είχε γίνει το 2017-2018, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Εργασίας  Εφης Αχτσιόγλου. Για να φθάσουμε όμως στη δημιουργία επιχειρηματικού φορέα διαχείρισης-εκμετάλλευσης χρειάστηκε πολύς χρόνος και έπρεπε να υπερπηδηθούν πολλά εμπόδια, ακόμη και νομικής φύσεως. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τελικά το 2022 και πέρασαν  άλλα δύο χρόνια ώσπου να συσταθεί η εταιρεία με καθορισμένο επιχειρηματικό αντικείμενο και καταγεγραμμένη περιουσία.

Τώρα η "Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ" («Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας ΕΦΚΑ ΑΕ») θα προσλάβει δύο μάνατζερς από την αγορά σε ρόλους Γενικού Διευθυντή και Διευθυντή Αξιοποίησης Ακινήτων, με αποστολή να "στήσουν" τον νέο επιχειρηματικό φορέα και να καταστρώσουν ένα αρχικό πλάνο δράσης του. Θα ακολουθήσουν 30 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών και διοικητικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα