Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος: Παραχωρείται επιπλέον λωρίδα για ΙΧ στην Πανεπιστημίου


Την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. στην οδό Πανεπιστημίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας,  Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως «δύο μήνες μετά την έναρξη του Μεγάλου Περιπάτου, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου, καθώς επίσης και η δημόσια διαβούλευση μας παρέχουν πλέον σημαντικά στοιχεία και δεδομένα».

Παράλληλα, στη συνεδρίαση έγινε κουβέντα για λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές βελτιώσεις είναι οι ακόλουθες: 

  • Λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, ελεγχόμενη στάθμευση, κλπ.)
  • Ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων
  • Διαρκής αστυνόμευση
  • Συνεχής παρακολούθηση και αποτίμηση της επιρροής των ρυθμίσεων
  • Επίσης, η πιλοτική δοκιμή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Πανεπιστημίου ξεκίνησε με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων.

«Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις