Επιχειρήσεις

Μεταβιβάστηκε μέσω ΧΑ το πλειοψηφικό πακέτο της Paperpack


 Ολοκληρώνεται η εξαγορά της εισηγμένης εταιρείας χάρτινων συσκευασιών Paperpack-Τσουκαρίδης από την Orlando-Equity Holding, θυγατρική του κινέζικου επενδυτικού γκρουπ China Central and Eastern Europe Investment.

Σήμερα μεταβιβάστηκαν μέσω χρηματιστηρίου τρία πακέτα 2.360.845 μετοχών της Paperpack, που αντιστοιχούν σε 59,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η μεταβίβαση έγινε στην τιμή των 6,66 ευρώ, η οποία έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, με συνολική αξία συναλλαγής 15,72 εκατ. ευρώ.

 Θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταβιβάσεις πακέτων, καθώς η συμφωνία προβλέπει ότι οι Κινέζοι θα αποκτήσουν το 90,02% της εταιρείας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την αποσύρουν από το χρηματιστήριο, υποχρεώνοντας τους λοιπούς μικρομετόχους να τους παραδώσουν τα "χαρτιά" τους στην τιμή εξαγοράς (6,66 ευρώ ανά μετοχή).

  Στη συμφωνία μεταβίβασης της εταιρείας συμμετέχουν ως πωλητές ο βασικός της μέτοχος Ι. Τσουκαρίδης, δύο μέλη της οικογένειας του (οι Βεατρίκη και Τζουλιάννα Τσουκαρίδη)  και 15 άλλοι μέτοχοι που κατέχουν μικρότερα ποσοστά..

Η κινεζικών συμφερόντων εταιρεία που θα αποκτήσει 90,02% των μετοχών, έχει την υποχρέωση να καταθέσει δημόσια πρόταση εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών στην ίδια τιμή (6,66 ευρώ).Εν συνεχεία, ανεξάρτητα από την έκβαση της δημόσιας πρότασης – αν δηλαδή θα συγκεντρώσει ή όχι επιπλέον μετοχές-  θα έχει τη δυνατότητα να αποσύρει την Paperpack από το χρηματιστήριο,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης