Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η πλειοψηφία κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, αλλά... δεν αλλάζει ψήφο


Ο προβληματισμός και η αγωνία των πολιτών για τον κορονοϊό και την ακρίβεια αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Metron Analysis οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε οικονομία – κυρίως – και σε πανδημία. Oμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την πρόθεση ψήφου, καθώς η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενισχύεται η δύναμη του ΚΙΝΑΛ.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνηση στη δημόσια υγεία και στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 56% έχει μάλλον αρνητικές, το 33% μάλλον θετικές ενώ 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές.

Στις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία το 61% έχει μάλλον αρνητικές και μάλλον θετικές μόλις το 27% ενώ ούτε θετικές, ούτε αρνητικές το 11%.

Στην αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 54% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και 40% την αξιολογεί θετικά. Ούτε θετική ούτε αρνητική είναι η αξιολόγηση από το 6% των ερωτηθέντων.

Την αντιπολίτευση την αξιολογεί αρνητικά το 76%, μόλις το 16% θετικά και επίσης ένα 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς την σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 53% λέει προς τη λάθος, το 39% προς τη σωστή.

Στην ερώτηση το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, ένας στους τρεις (το 34%) απαντά ότι η πανδημία και η ιατρική περίθαλψη είναι πρώτο με 34%. Οριακά μικρότερο (32%) είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν μεγαλύτερο πρόβλημα την οικονομική κατάσταση και την ακρίβεια. Η ανεργία είναι το μείζον για περίπου έναν στους δέκα (9%), οι πολιτική και το πολιτικό σύστημα για το 5% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό για το 3%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θετικά τον αξιολογεί το 44% και αρνητικά το 52% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα κρίνει θετικά το 21% και αρνητικά το 72%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάντα με διψήφιο νούμερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παίρνει 29,1% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 19,6%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει δυναμικά με 15% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 36% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, από 3% ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος και 1% ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κανένας παίρνει 27%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις