Αγορές

Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές στη σκιά της πτώσης της Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τους δασμούς που επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ και τις επιπτώσεις που θα έχει στις οικονομίες ενώ παράλληλα εκτιμούν τις ανακοινώσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,92% στις 22.524, μονάδες, όπως στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά 0,87% στις 8.013 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 0,05% στις 8.518 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 1,92% στις 38.045 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται πτωτικά 0,42% στις 12.809 μονάδες.

Την ώρα που σε γεωπολιτικό επίπεδο καταγράφεται πρόοδος (από τα μέτωπα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή), τις αγορές τις έχει κυριεύσει η αγωνία και η αβεβαιότητα από τις προστατευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ. Ωστόσο υπήρξε και μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς κατέρρευσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από τον Καναδά στο 50% αν αποφασίσει να δασμολογήσει αμερικανικά προϊόντα, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε δηλώνοντας ότι θα το σκεφτεί.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα