Ενέργεια

Motor Oil: Διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για τον σταθμό FSRU στην Κόρινθο


Διαπραγματεύσεις με τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την κρατική ενίσχυση του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) της Motor Oil στην Κόρινθο είναι σε εξέλιξη, από την κατάληξη των οποίων θα εξαρτηθεί η τελική επενδυτική απόφαση για την υλοποίηση του έργου, ανέφερε ο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με χρηματιστηριακούς αναλυτές για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Όπως είπε την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο, το οποίο όπως σημείωσε (μαζί με το FSRU της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη) έχει περιληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Αναφερόμενος στην υποχώρηση των μεγεθών σε σχέση με πέρυσι ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε την πτώση των διεθνών τιμών αλλά και την διακοπή λειτουργίας όλων των μονάδων του διυλιστηρίου την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου για λόγους συντήρησης. Εκτίμησε πάντως ότι αναμένεται βελτίωση των μεγεθών κατά το δεύτερο εξάμηνο καθώς έχουν εκλείψει οι αρνητικοί παράγοντες ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα αναμόρφωσης νάφθας που εξασφαλίζει πολύ καλύτερες αποδόσεις.

Σε ερώτηση για την πρόοδο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών τόνισε ότι το Νοέμβριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την περίοδο ως το 2030. Στο τρίτο τρίμηνο του έτους αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αιολικά ισχύος 60 μεγαβάτ (από τα 84 που κατασκευάζει ο όμιλος) ενώ πρόσφατα έλαβαν όρους σύνδεσης φωτοβολταϊκά ισχύος 380 MW της θυγατρικής UNAGI.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Motor Oil