Επιχειρήσεις

Mytilineos: Εντυπωσιακές επιδόσεις με κέρδη +113%


Εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις επέτυχε στα α' φετινό τρίμηνο ο όμιλος Mytilineos, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών και διεθνών οίκων, που έχουν αναπροσαρμόσει πολλές φορές την τιμή-στόχο για τη μετοχή του.

Τα συνοπτικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος για τα αποτελέσματα τριμήνου  έχουν ως εξής:

  • Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν (+113%) και ανήλθαν σε 143 εκατ. ευρώ, έναντι €67 εκατ. το A’ τρίμηνο του 2022
  • Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 72% που ανήλθαν σε €225 εκατ., έναντι €130 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 30% στα  €1.358 εκατ., σε σύγκριση με €1.042 εκατ. το A’ τρίμηνο του 2022.
  •  Ο καθαρός δανεισμός σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκε στα €948 εκατ

Τις ισχυρές προοπτικές της MYTILINEOS και τη σημαντική βελτίωση του πιστωτικού προφίλ αναγνωρίζουν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης όπως η FITCH που πρόσφατα ανακοίνωσε την αναβάθμιση της Εταιρείας σε "ΒΒ+", μειώνοντας στο ελάχιστο την απόσταση που τη χωρίζει από την επενδυτική βαθμίδα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μετά τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις που κατέγραψε το 2022, τα ακόμα ισχυρότερα οικονομικά αποτελέσματα της MYTILINEOS στο πρώτο τρίμηνο μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό, πιστοποιούν ότι έχει επιτύχει να ισχυροποιήσει σημαντικά τη θέση της στον Κλάδο της Ενέργειας ο οποίος αναδεικνύεται πλέον σε βασικό πυλώνα κερδοφορίας.

Ταυτόχρονα, ο Κλάδος της Μεταλλουργίας παρά την υποχώρηση των τιμών του αλουμινίου συνεχίζει να διατηρεί υψηλά επίπεδα απόδοσης και κερδοφορίας, συμβάλλοντας ώστε η MYTILINEOS να διατηρεί την αναπτυξιακή της τροχιά αφομοιώνοντας σταθερά νέα υψηλότερα επίπεδα μεγεθών.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ τρίμηνου 2023 το οικονομικό περιβάλλον παρέμεινε ιδιαίτερα ρευστό, με τις τιμές ενέργειας να υποχωρούν σημαντικά, αλλά με τον δομικό πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, συντηρώντας την ανοδική πίεση στα επιτόκια δανεισμού.

Το διαφοροποιημένο μοντέλο λειτουργίας, οι σημαντικές συνέργειες ανάμεσα στους Κλάδους της Ενέργειας και της Μεταλλουργίας και ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας της MYTILINEOS, αποτελούν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της Εταιρείας παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον και την πρωτοφανή μεταβλητότητα των τιμών της Ενέργειας κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας.

Ρεκόρ κερδών από Μυτιληναίο

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΜΥΤΙΛ