Ενέργεια

Mytilinaios: Σταθερή κερδοφορία, με κύκλο εργασιών €524 εκατ. οτο τρίμηνο


Αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά του α' τριμήνου 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Mytilinaios για το α' τρίμηνο του 2021 σημειώνοντας ότι οι οικονομικές επιδόσεις κατά το εν λόγω διάστημα «σηματοδοτούν ένα δυναμικό ξεκίνημα σε ένα έτος με θετικές προοπτικές. Στα επόμενα τρίμηνα, τονίζει η εταιρεία, οι εν λόγω επιδόσεις, αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά, καθώς η ζήτηση και οι τιμές του αλουμινίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το περιβάλλον τιμών και η ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εξελίσσονται ικανοποιητικά και η ωρίμανση και εκτέλεση των έργων των τομέων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις.

Ειδικότερα:

O Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 524 εκατ. κατά το α΄τρίμηνο και τα EBITDA σε 81 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα τόσο με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους όσο και με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 37 εκατ., παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ ήταν σημαντικά αυξημένα (+37%) σε σύγκριση με το Δ' Τρίμηνο του 2020.

Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 554 εκατ., με το δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 1,75, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια του A' Τριμήνου 2021 η MYTILINEOS προχώρησε στη συμφωνία για εξαγορά χαρτοφυλακίου 20 υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 1,48GW, καθώς και επιπλέον 25 υπό ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ενώ ολοκλήρωσε επίσης την επιτυχή έκδοση του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της, ύψους Euro500 εκατ. με επιτόκιο 2,25% και λήξη το 2026.

Σημειώνεται ότι ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις ομολογίες, θα διατεθεί για την ανάπτυξη «πράσινων» έργων και υποδομών, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα πράσινων ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

Παράλληλα συνεχίζεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του νέου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 826 MW. Η ημερομηνία έναρξης δοκιμαστικής λειτουργίας του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής τοποθετείται στο τέλος του τέταρτου τρίμηνου του 2021.

 Με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας ο όμιλος θα διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2,3 GW από θερμικούς σταθμούς και μονάδες ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΜΥΤΙΛ