Πολιτική

«Να κρατηθεί ζωντανός ο διάλογος στο Κυπριακό»: Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου


Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της επικείμενης πενταμερούς, αλλά και η ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από την Ε.Ε. στην Άμυνα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά την έναρξη της συνάντησης και αναφερόμενος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποφάσεις, που δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις ως προς την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων από τα κράτη-μέλη στην Άμυνα, αλλά και την προστασία όλων των συνόρων της Ε.Ε.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου «να κρατηθεί ζωντανός ο διάλογος, ώστε να επιτευχθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση» επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και θα στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χριστοδουλίδης: «Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό από το σημείο που διεκόπησαν το 2017»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε τη σημασία της επικείμενης πενταμερούς στη Γενεύη και επέμεινε πως στόχος της Λευκωσίας είναι «η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διεκόπησαν το 2017, αξιοποιώντας το κεκτημένο των συνομιλιών και με μοναδικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου των αρχών και των αξιών της Ε.Ε.».

Αναφορικά με το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδος και της Κύπρου ως προς την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και της ασφάλειας της Ε.Ε., δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναφορά του κειμένου συμπερασμάτων ότι η Ε.Ε. αντιμετωπίζει απειλές και στην ανατολική Μεσόγειο, πέραν των δεδομένων και υφιστάμενων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις