Διεθνή

Νέα ρωσική προέλαση δυτικά της Αβντιίβκα


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε το χωριό Τονενκέ, που βρίσκεται δυτικά της πόλης Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία την οποία έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ρωσικά στρατεύματα τον Φεβρουάριο.

«Στην περιοχή της Αβντιίβκα, το χωριό Τονενκέ (…) απελευθερώθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των μονάδων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του έκθεση.

Σύμφωνα με το κανάλι Rybar στο Telegram, το οποίο πρόσκειται στον ρωσικό στρατό και έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ακολούθους, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στην αριστερή όχθη του ποταμού που βρίσκεται στην περιοχή της Αβντιίβκα προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον των χωριών Σεμενίβκα και Ουμανσκέ. Μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα στα μέσα Φεβρουαρίου οι δυνάμεις της Ρωσίας κερδίζουν με πολύ αργούς ρυθμούς έδαφος.

Εξαντλημένη από την αποτυχημένη της αντεπίθεση το καλοκαίρι του 2023 και αντιμέτωπη με ελλείψεις πυρομαχικών λόγω της καθυστέρησης της δυτικής βοήθειας η Ουκρανία, μετά την πτώση της Αβντιίβκα, άρχισε να δημιουργεί επειγόντως νέες αμυντικές θέσεις προκειμένου να ανακόψει τη ρωσική προέλαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα