Αγορές

Νέο ιστορικό ρεκόρ του Nasdaq - Στο κόκκινο ο Dow Jones


Κόντρα στην "κατήφεια" και στις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στη Wall Street, o δείκτης Nasdaq  των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ!

Ωθηση στις μετοχές των εταιρειών hitec δίνουν οι εκτιμήσεις για ταχεία επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, με αναβαθμισμένο ρόλο των επιχειρήσεων πληροφορικής και καινοτομίας.

 Ο δείκτης Nasdaq κινείται αυτή την ώρα στα υψηλά ημέρας, περί τις 9.998 μονάδες, με κέρδη της τάξεως του 8%. Επικεφαλής της κούρσας βρίσκονται περιφερειακές μετοχές μικρών εταιρειών, όπως  της Immuron που σημειώνει ημερήσια άνοδο 682%(!) και της Naked Brand, που κερδίζει 135%.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,60% στις 24.409 μονάδες. Απώλειες 0,40% καταγράφει ο S&P 500, υποχωρώντας στις 3.219 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν τώρα τη συνεδρίαση της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα και τις εκτιμήσεις της για την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μετά το ράλι ανάκαμψης που ακολούθησε τη μεγάλη "βουτιά" του Μαρτίου λόγω κορονοϊού, η Wall Street  βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης νέων ισορροπιών με πολύ πιθανή μία σημαντική διολίσθηση τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα