Διεθνή

Ερντογάν: Υπάρχει προσέγγιση με την ανατολική Λιβύη 


Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ερντογάν από την πρόοδο των σχέσεων με την ανατολική Λιβύη.

Οπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου,  υπάρχει σημαντική προσέγγιση με την Βεγγάζη,  ακόμα και στο θέμα της Ελλάδας,

Τόνισε επίσης οτι θα υπάρξει πολύ μεγάλο όφελος από την  πιθανή επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε οτι η τουρκική ηγεσία  διατηρεί σχέσεις με πολιτικούς της Λιβύης και δηλώνει οτι η Αγκυρα επιχειρεί να εξασφαλίσει την σταθερότητα, την ενότητα και την κυριαρχία της χώρας μέσω εκλογών.

Ερωτώμενος για τις εκλογές στην τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ο Ερντογάν απάντησε οτι αυτές θα γίνουν κανονικά και χωρίς ξένες αναμείξεις και παρεμβάσεις.

«Η ΤΔΒΚ είναι αδελφός μας. Θεωρούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της ως δικά μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταπατήσει», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το νησί της Κύπρου αποτελεί εδώ και χρόνια πεδίο δράσης για περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις και η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει πόσο αιματηρά μπορούν να είναι τα παιχνίδια που παίζονται».

«Κανείς δεν πρέπει να επινοεί σχέδια που θα προκαλέσουν νέα δεινά στο νησί της Κύπρου. Ούτε εμείς ούτε ο τουρκοκυπριακός λαός έχουμε ξεχάσει τι πέρασε. Οι αναμνήσεις γεμάτες πόνο είναι ακόμα νωπές. Κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει ξανά παρόμοια δεινά στους Τουρκοκύπριους. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα