Σε συνέχεια της ομιλίας του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με τον «φάκελο στοιχείων που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής για τα σκάνδαλα που αποκάλυψε ο ίδιος» στην τοποθέτησή του.
Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για έγγραφα που Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. και μια σειρά ΜΜΕ έχουν λόγους να μην ακουστούν ή διαβαστούν ευρύτερα και δημόσια» και «παρόλα αυτά ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας κατέθεσε τα έγγραφα αυτά στα πρακτικά της Βουλής, για να μην παριστάνει κανείς στο εξής ότι δεν άκουσε και δεν είδε, ενώ εξήγησε ότι ακριβώς για αυτά τα σκάνδαλα (αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 21 σκαΝ.Δ.αλώδεις υποθέσεις) στοχοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και από το αντίπαλο πολιτικό σύστημα».
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πολάκης παραθέτει συνοπτικά 21 περιπτώσεις, που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, στις οποίες αναφέρθηκε και στην ομιλία του και γι' αυτές κατέθεσε στοιχεία στα πρακτικά της Βουλής.
1) 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Διορίστηκαν παρανόμως 23 άτομα επί Άδωνι Γεωργιάδη, «που ήταν ο τρόπος να αυξήσει κατά 23 άτομα τους μετακλητούς του, όταν είχε ολοκληρώσει τον αριθμό που επιτρεπόταν τότε». Για το σκάνδαλο αυτό ο Στ. Πουλής έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για 4 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. «Νόθευσαν έγγραφα, πλαστογράφησαν έγγραφα, έκαναν απιστία κατά του Δημοσίου, διασπάθιση δημοσίου χρήματος», είπε ο Π. Πολάκης σημειώνοντας ότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος φτάνει τα 150.000 ευρώ.
2) 57 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ: η διασπάθιση δημοσίου χρήματος φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, εμπλέκεται «η ίδια συμμορία»: Παπαδημητρίου, Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου. Το πρώτο δικαστήριο για τα πλημμελήματα έγινε στις 19 Ιουλίου και αφορούσε τη σύσταση συμμορίας.
3) Στον Στ. Πουλή, είπε ο Π. Πολάκης, η Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες «του βρήκε 240.000 ευρώ στους λογαριασμούς, τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Για δύο χρονιές είχε πάρει γύρω στα 60 με 70 χιλιάρικα και έφερε τιμολόγιο για 25.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν σφραγίδες, δεν είχαν υπογραφές, άλλα λέγανε, άλλα είχε εισπράξει και έχει σταλεί αυτή η υπόθεση και στην Επιτροπή για την ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες, αλλά και στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήμα». «Αυτός ο ένας ιδιώτης που με μηνύει ότι τον προσέβαλα», σχολίασε.
4) Αναθέσεις στον... μπατζανάκη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ:Σύμφωνα με τον πρ. αναπληρωτή υπουργό, ο Στ. Πουλής «ανέλαβε μέσα από παράνομες διαδικασίες αναθέσεων τη δομή των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ». Μαζί με τη σύζυγό του Μ. Θεοφιλάτου, που ως υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ εισηγούνταν όλες τις δαπάνες, έδωσαν στον μπατζανάκη του (τον σύζυγο της αδελφής της Θεοφιλάτου, η οποία ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη...) με απευθείας ανάθεση τη συντήρηση του κτηρίου, του ξενώνα των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με 130.000 ευρώ την πρώτη χρονιά και 150.000 ευρώ τη δεύτερη χρονιά. «Έδινε 150.000 ευρώ για ένα κτήριο 500 τετραγωνικών, για να έχει standby ένα συνεργείο, για να αλλάξει καμιά λάμπα ή να κλείσει κανέναν σωλήνα που θα χάνει νερό. Την ίδια στιγμή, σε αντίστοιχη δαπάνη για έξι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε πολύ μεγαλύτερα κτήρια που είχε το ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω στα σύνορα και στον Έβρο έδινε 25.000 ευρώ», είπε ο Π. Πολάκης.
5) Τροφοδοσίες «Ο μπατζανάκης» του ΚΕΕΛΠΝΟ: Στον μπατζανάκη ο Στ. Πουλής «έδινε σύμβαση για τη διατροφή 50 ατόμων αξίας 177.000 ευρώ τον χρόνο! Το καταλαβαίνετε; Έδινε 177.000 ευρώ τον χρόνο!». «Τιμολογούσε με την ίδια τιμή είτε ήταν μοσχάρι, είτε ήταν μπριζόλα, είτε ήταν φακές, είτε ήταν μπιζέλια, ό,τι πάρεις, 12,5», πρόσθεσε ο Π. Πολάκης.
6) 897 συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης: Η Μ. Θεοφιλάτου εισηγήθηκε και υπέγραψε, είπε ο Π. Πολάκης, 897 συμβάσεις διαφημιστικής δαπάνης από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το τέλος του 2014. «Δεν μπορώ εγώ να βγάλω το άθροισμα, μπορεί να είναι 10 εκατομμύρια, μπορεί να είναι 15 εκατομμύρια, μπορεί να είναι και 20 εκατομμύρια ευρώ», ομολόγησε ο Π. Πολάκης και σημείωσε ότι «τα έχω διαβιβάσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, έχει γίνει έλεγχος».
Ο Π. Πολάκης υπενθύμισε πως όταν, σε συνέντευξη Τύπου με τον Ανδρέα Ξανθό, αποκάλυψε το σκάνδαλο «μου την έπεσαν όλοι οι δημοσιογράφοι και το προέβαλαν όλα τα κανάλια. Και ενώ με είπε ένας ονόματι Νεγκής -ένα χαμένο κορμί- σκύλο, αυτό δεν το έδειξε κανένα κανάλι, αλλά έδειξε την απάντηση. Εδώ, λοιπόν, φαίνονται τα πεντοχίλιαρα που έφευγαν σαν το χαλάζι, για να μπαίνουν banner σε κάτι sites που δεν τα ξέρει η μάνα τους, ‘ellinesdimarxoi.gr’, ‘velonakaiklosti.gr’». Μάλιστα αποκάλυψε ότι δόθηκαν 10.000 ευρώ σε site που βρισκόταν στη θέση 670.163, ποσό 15.000 ευρώ στο «goodnews.gr», 16.000 ευρώ στο «amesa.gr» κ.ά. Δόθηκαν 20.000 ευρώ στα «Παραπολιτικά» για ένα άρθρο σχετικά με την πολιομυελίτιδα στη Συρία!
«Σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκεται όλη η βρομιά, η σαπίλα των συστημικών ΜΜΕ, που αποδεικνύουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή η offshore του υπουργείου Υγείας, εξελίχθηκε σε μηχανισμό ελέγχου της επικοινωνίας, προκειμένου να λιβανίζει τις κυβερνήσεις. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε επί Αβραμόπουλου, αλλά έφτασε το μέγιστο την περίοδο του Γεωργιάδη, την περίοδο των Μνημονίων», υπογράμμισε ο Π. Πολάκης.
7) Βουλευτής της Ν.Δ. πήρε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Π. Πολάκης αποκάλυψε ότι ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Ν.Δ. Γιάννης Παππάς τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 πήρε περίπου 90.000 ευρώ για το site «AegeanDreamWeb». «Έτσι έκανε την προεκλογική του εκστρατεία το 2015. Το άνοιξε στο όνομα της γυναίκας του και της πεθεράς του ή της γυναίκας και της γραμματέως του -κάτι τέτοιο- και μετά από έναν χρόνο το έκλεισε», υπογράμμισε ο Π. Πολάκης.
8) Συνεργασία Τ. Χατζή - Στ. Πουλή: Το site «Newpost» του Τάκη Χατζή (έως πρόσφατα στον Σκάι, τώρα στον Alpha) πήρε 150.000 ευρώ. Ο Στ. Πουλής και η σύζυγός του έφτιαξαν στη Βουλγαρία την offshore «RedPepper» που κατέληξε στην οικογένεια Χατζή. Συγκεκριμένα, την έφτιαξε η γυναίκα του Πουλή, την πούλησε στον Πουλή, μπαίνει μέτοχος η γυναίκα του Τ. Χατζή και μετά από λίγο καιρό την έκλεισαν!
«Κοίταξε να δεις, ρε παιδί μου, ένα πράγμα! Η γυναίκα του υπογράφει τις διαφημιστικές δαπάνες όλης της γης, αυτός είναι εξέχον μέλος της συμμορίας, φτιάχνουν offshore στη Βουλγαρία για να ασχοληθούν, λέει, με τον τουρισμό και βάζουν συνέταιρο έναν που πήρε εκείνη τη χρονιά, το 2013 - 2014, 150 χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αθώα όλα! Έγινε τυχαία! Θέλουν να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο και ανοίγονται στη Βουλγαρία! Δεν ξεπλένουν μαύρο χρήμα! Αυτά τα ψάχνει η Δικαιοσύνη», είπε ο Π. Πολάκης.
9) Αντικαρκινικός έρανος: Tο ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε 3,5 εκατομμύρια από τον αντικαρκινικό έρανο (1,5 εκατ. για το πρόγραμμα εθνικής εκστρατείας πρόληψης κατά του καρκίνου και 2 εκατ. για να κάνει αρχείο νεοπλασιών). «Έφτιαξε ένα ‘excelάκι’ και πήρε 2 εκατομμύρια», σχολίασε ο Π. Πολάκης.
10) Μεταστέγαση κτηρίου ΚΕΕΛΠΝΟ (επί Αβραμόπουλου): Το κτήριο είχε αντικειμενική αξία 3,5 εκατομμύρια ευρώ και κόστισε 17 εκατομμύρια ευρώ.
11) Δάνειο ΚΕΕΛΠΝΟ: Πήρε δάνειο 200 εκατομμύρια. «Αν δει κανείς το έγγραφο με το οποίο πήρε το δάνειο με υπογραφή Πιερρουτσάκου, ούτε στο μπακάλικο για να ψωνίσεις δεν πας με τέτοιο έγγραφο», είπε ο Π. Πολάκης.
12) Κτήριο ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βάρη: Αποπερατώθηκε 4 φορές! 2,3 εκατομμύρια τη μία φορά, 1 εκατομμύριο την άλλη, 1,230 εκατομμύριο την άλλη.
13) Χορηγία στον όμιλο ΑΝΤΕΝΑ για «Αριστεία ζωής και των δράσεων ενημέρωσης του κοινού για τη γρίπη»: κόστος, 1 εκατομμύριο.
14) Χορηγίες ΣΚΑΙ: Είναι της τάξεως των 250.000 - 300.000 ευρώ για προβολή δράσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
15) Συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο κτήριο του ΕΚΕΠΥ: κόστος 3.182.000 ευρώ για 6 μήνες. Δόθηκεστην κατασκευαστική ΜΕΓΚΑ ΑΤΕ.
16) Αγορά θερμικών καμερών για τη γρίπη: «Η καλύτερη κάμερα κόστιζε 8.000-9.000 ευρώ και αγοράστηκαν 115.000 ευρώ η μία!», κατήγγειλε ο Π. Πολάκης σημειώνοντας ότι τις κάμερες είχε πάλι η κατασκευαστική ΜΕΓΚΑ ΑΤΕ...
17) Καμπάνιες ΚΕΕΛΠΝΟ: Ενδεικτικά ο Π. Πολάκης διάβασε: «Παραγωγή δύο τηλεοπτικών σποτ για το AIDS σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, Ημέρα Αγκαλιάς και Βόμβα». Κόστισε 178.500 ευρώ. Ποιος το πήρε; Η LeSpotProductions. «Τηλεοπτική προβολή σποτ Παρέα-32», 83.000 ευρώ. «Τηλεοπτική προβολή δύο σποτ για το AIDS, Ημέρα Αγκαλιάς», 169.000 ευρώ. «Κάλυψη εκδηλώσεων», 16.000 ευρώ. Διοργάνωση-εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο», 92.000 ευρώ, CivitasCommunication.
18) Σποτ για το κάπνισμα: Επί Αβραμόπουλου υπήρξε σωρεία αναθέσεων για το «Η Ελλάδα κόβει το κάπνισμα». Ο Σκάι πήρε 124.000 ευρώ για το κάπνισμα «και γι’ αυτό τον πειράζει ότι καπνίζω εγώ», σχολίασε ο Π. Πολάκης.
19) Κρύπτη ΚΕΕΛΠΝΟ: «Εκεί βρέθηκε και πού πήγαν τα 90 εκατομμύρια ευρώ που δεν φαινόταν στους ισολογισμούς».
20) E-HEALTH: «Το θέμα είναι ότι η γυναίκα του Στουρνάρα έχει πάρει παρανόμως λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πώς το λένε, βρε παιδί μου; Για το e-healthforum έχει πάει κι αυτή στο δικαστήριο για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος. Πήρε κι αυτή αναβολή», τόνισε ο Π. Πολάκης και υπενθύμισε ότι πήρε με απευθείας ανάθεση (περίπου 700.000 ευρώ) τη διοργάνωση του συνεδρίου που διοργάνωνε κάθε χώρα όταν είχε την προεδρία της Ε.Ε.
21) Διαφημιστική δαπάνη για τον καρκίνο: το κόστος της καμπάνιας ήταν 1 εκατομμύριο και η εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα πήρε 650.000 ευρώ.