Την δική του απάντηση έδωσε σήμερα Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στις κατηγορίες του Τραμπ περί αντικυβερνητικών συνωμοτικών πρακτικών από το Facebook.
Eιδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχαν χθες Τετάρτη μια φραστική αντιπαράθεση μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με τον πρώτο να καταγγέλλει ότι ο ιστότοπος είναι «εναντίον του», μια κατηγορία που διαψεύδει το Facebook.
Η αντιπαράθεση αυτή ξέσπασε την ώρα που ο Ζούκερμπεργκ αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία στο πλαίσιο της έρευνας για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Η διεύθυνση του Facebook αποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη πιέσεις, να παραδώσει στο Κογκρέσο το περιεχόμενο και άλλα στοιχεία διαφημιστικών μηνυμάτων και άλλων αναρτήσεων πολιτικού χαρακτήρα που αγοράστηκαν ή καταχωρήθηκαν από εταιρείες ρωσικών συμφερόντων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Politico, τα μηνύματα είχαν στόχο να ανακινήσουν πολιτικές εντάσεις για διάφορα ζητήματα προκειμένου τελικά να ζημιωθεί η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις.
«Το Facebook ήταν πάντα ενάντια στον Τραμπ» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιστότοπος «συνωμοτεί» με τις εφημερίδες Washington Post και New York Times, οι οποίες είναι επίσης εναντίον του.
«Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι το Facebook είναι εναντίον του. Οι φιλελεύθεροι ισχυρίζονται ότι βοηθήσαμε τον Τραμπ. Οι δύο πλευρές είναι δυσαρεστημένες από απόψεις και περιεχόμενο που δεν τους αρέσει», απάντησε ο Ζούκερμπεργκ στο Facebook, το οποίο χαρακτήρισε «πλατφόρμα για όλες τις απόψεις».
Επωφελήθηκε μάλιστα της ευκαιρίας να υποβαθμίσει την επιρροή του ιστότοπου στο αποτέλεσμα των εκλογών.
«Μετά τις εκλογές είχα πει ότι πιστεύω πως η άποψη ότι η παραπληροφόρηση μέσω του Facebook μπόρεσε να επηρεάσει τις εκλογές είναι παράλογη. Το να την αποκαλέσω παράλογη ήταν περιφρονητικό και το μετανιώνω. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά» τόνισε ο Ζούκερμπεργκ.