ΕΥΖην

Οδηγούμε επικίνδυνα: Μόνο στην Αττική βεβαιώνονται 600 παραβάσεις ημερησίως


Η οδήγηση στην Ελλάδα αποτελεί επικίνδυνο σπορ, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων χιλιάδων αυτοκινητιστών και ανύποπτων πεζών. Η Τροχαία που έχει εξαπολύσει εκστρατεία για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταγράφει ημερησίως πάνω από 600 παραβάσεις, επιβάλλοντας τα σχετικά πρόστιμα και τις παρεπόμενες ποινές.

Την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου η Τροχαία Αττικής διενήργησε 12.903 ελέγχους και βεβαίωσε 4.275 παραβάσεις. Σε 169 περιπτώσεις οι παραβάσεις επέφεραν και πρόσθετες ποινικές κυρώσεις (πλημμελήματα).

Μεταξύ άλλων εντοπίστηκε οδηγός που έτρεχε με  251 (!) χλμ. την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση και του επιβλήθηκαν επιπλέον οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Από τις 4.275 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 494 αφορούν υπερβολική ταχύτητα, οι 124 οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, 39 παραβίαση «κόκκινου», 136 μη χρήση κράνους, 112 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 73 χρήση κινητού, 13 επικίνδυνους ελιγμούς και τέσσερις τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 357 πινακίδες κυκλοφορίας, 506 άδειες ικανότητας οδήγησης και 430 άδειες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 106 εξ αυτών.

Οικονόμου: «Μηδενική ανοχή στην παραβίαση του ΚΟΚ»

«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η ΕΛ.ΑΣ. «πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. .

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις