Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέβαλε ως την 1η Αυγούστου την επιβολή αντίμετρων στις ΗΠΑ για τους δασμούς, είναι όμως έτοιμη να προχωρήσει, αν δεν υπάρξει διάθεση συνεννόησης από αμερικανικής πλευράς. Η Κομισιόν έχει ήδη ετοιμάσει ένα κατάλογο προϊόντων εισαγόμενων από τις ΗΠΑ, στα οποία θα επιβληθούν δασμοί αντίστοιχοι εκείνων που ανακοίνωσε ο Τραμπ για τα ευρωπαϊκά.
Το αποκάλυψε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε σημερινή συνέντευξή του στην στην εφημερίδα Il Messaggero. Οπως είπε, τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, αντιπροσωπεύουν ετήσιες εισαγωγές 21 δισ. ευρώ. Η επιβάρυνση για τους εξαγωγείς από τις ΗΠΑ μπορεί να υπερβεί τα 6 δισ. ετησίως.
Ο Ταγιάνι αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα της νομισματικής πολιτικής και των επειτοκίων. Υποστήριξε ότι για να βοηθήσει την οικονομία της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εξετάσει ένα νέο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης», με αγορές ομολόγων και περισσότερες μειώσεις επιτοκίων.