Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν ζημιές σε ενεργειακή υποδομή στο νότο


Επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διάρκεια της νύκτας στη νότια Ουκρανία προκάλεσαν πυρκαγιά σε ενεργειακή εγκατάσταση στο Ντνιπροπετρόφσκ και ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομή στη Χερσώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 16 από 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο Kh-59 που χρησιμοποίησε η Ρωσία για την επίθεση στο Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσαν μέσω της πλατφόρμας Telegram οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν πυρκαγιά στην ενεργειακή εγκατάσταση ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να εργάζονται επιτόπου, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να γνωστοποιήσουν συγκεκριμένα για ποια εγκατάσταση πρόκειται. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση υποδομής και σε επτά ιδιωτικές κατοικίες στην περιφέρεια της Χερσώνας χωρίς να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της Χερσώνας Ολεκσάντρ Προκούντιν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση ή για τη ζημιά.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε στη διάρκεια της νύκτας σειρά «τρομοκρατικών επιθέσεων», όπως τις χαρακτήρισε, από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ και ένα πάνω από την επίσης ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα