Οικονομία

Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης "νίπτει τας χείρας του" για την ύφεση ως άλλος Πόντιος Πιλάτος


«Είναι αλλοπρόσαλλο να προβλέπεται ύφεση 10% από τους διεθνείς οργανισμούς και η κυβέρνηση να δρομολογεί μέτρα 3% του ΑΕΠ», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Δίον Τηλεόραση και τους δημοσιογράφους Μιλτιάδη Χαλκίδη και Δήμητρα Μακρή. Προσθέτοντας ότι «στο διάγγελμά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ότι "νίπτει τας χείρας του" για την ύφεση του 2020».

Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, να μετακινηθεί από την πολιτική της αδράνειας σε μια πολιτική που θα προβλέπει ένα μεγάλο πακέτο δαπανών, εγγυήσεων και αναβολής φόρων, όπως κάνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, για να ξεπεράσουμε την κρίση». Αντί αυτού, «η Ν.Δ. σφιχταγκαλιάζει και υλοποιεί την πρόταση του ΣΕΒ, η οποία λέει "θα αφήσουμε την ύφεση να εξελιχθεί, θα πεθάνουν κάποιες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα κρατήσουμε το δημόσιο χρήμα για όσους επιβιώσουν, κυρίως τις μεγάλες εταιρείες". Αυτή είναι η λογική της "ανοσίας της αγέλης" στην οικονομία».

Απέναντι στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Το σχέδιό μας προβλέπει πλήρη κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απευθείας ενισχύσεις των επιχειρήσεων και ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυοδοσίας για τις ίδιες ώστε να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης. Υποδείξαμε πηγές χρηματοδότησης ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως είναι το "μαξιλάρι" Τσίπρα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η ΕΚΤ, προτείνοντας την άμεση εφαρμογή μέτρων 26 δισ. για τη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, αρκετές εκ των οποίων σκέπτονται πως και αν θα ανοίξουν μετά την άρση των μέτρων περιορισμού».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην «άθλια», όπως τη χαρακτήρισε πρόταση του ΣΕΒ για μετατροπή των εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους, ενώ καυτηρίασε την προετοιμασία εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, «ενός πτωχευτικού δικαίου, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των τραπεζών. Τώρα που η οικονομία μπήκε σε κρίση δεν έχει νόημα να αναζητούν ή να χαρακτηρίζουν "κακοπληρωτές" όσους καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους. Πρέπει να έχουμε ένα πτωχευτικό δίκαιο που θα προστατεύει τον δανειολήπτη και την α' κατοικία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις