«Απολύτως ύποπτη» χαρακτήρισε την κυβερνητική τροπολογία, που επιτρέπει τη συμμετοχή συζύγων και συγγενών πρώτου βαθμού των πολιτικών σε εταιρείες του εξωτερικού, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Mega..
«Εδώ ανοίγει ένα παράθυρο, το οποίο είχε κλείσει ερμητικά με τη δική μας ρύθμιση και, προφανώς, θα φανεί τι ακριβώς σημαίνει και ποιοι θα αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα στο επόμενο πόθεν έσχες», συμπλήρωσε αμέσως μετά. Ο ίδιος, αφού θύμισε ότι «η Ν.Δ. είχε αποχωρήσει θορυβωδώς από την Ολομέλεια όταν ψηφιζόταν η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ» και αφού διερωτήθηκε αν η τότε στάση της μπορεί να σχετίζεται με τη συμμετοχή κάποιων πολιτικών σε εταιρείες του εξωτερικού, σημείωσε: «Επειδή ακούγονται και διάφορα επιχειρήματα, να πούμε ότι όσοι διεκδικούμε δημόσια αξιώματα και υπηρετούμε σε θέσεις που προβλέπονται στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, έχουμε και περιορισμούς».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε, σε σχέση με το δυστύχημα των Τεμπών και τις πρόσφατες εξελίξεις: «Τι λέει το πόρισμα, το οποίο επικαλείται η κυβέρνηση, για την πυρόσφαιρα; Ότι “με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το έλαιο σιλικόνης τάδε, σε φυσιολογικές συνθήκες, δεν μπορεί να σχηματίσει πύρινη σφαίρα” […] Τα στελέχη της Ν.Δ. με όλα τα στοιχεία που έχουν ξεδιπλωθεί θα έπρεπε να κρύβονται». Για να συνεχίσει, λίγο αργότερα, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «είναι ο αρχιερέας της μεγαλύτερης συγκάλυψης που έχει γίνει. Έδωσε τις εντολές για το μπάζωμα, αρνείται να ελεγχθούν τα δικά του στελέχη, έχει φτιάξει μία τεράστια φούσκα ψέματος […] Όταν ο κ. Καρώνης συναντιέται με την επιστημονική του επάρκεια λέει την αλήθεια. Παρακάτω προσπαθεί να τα μπουρδουκλώσει μπας και βρείτε κανένα επιχείρημα. Και βασίζεται σε τρία βίντεο, τα οποία εμφανίστηκαν μετά από δύο χρόνια και ενώ η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας έχει πει ότι δεν υπάρχουν βίντεο και καταγραφές από την ημέρα του δυστυχήματος».