Την Πάτρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει της αυριανής περιφερειακής συνδιάσκεψης για τη Δυτική Ελλάδα. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ «δίνει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά», καθώς όπως ,είπε,«η χώρα έχει ανάγκη τους νέους ανθρώπους, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας».
«Για το κόστος διαβίωσης που τους δυσκολεύει να ανοίξουν τα φτερά τους, για το κόστος των ενοικίων, για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και βέβαια για τις εργασιακές συνθήκες και τις θέσεις δουλειάς που είναι αναγκαίες για να μείνουν στον τόπο τους, ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πράξη, που αυτός είναι και ο στόχος μας, το πολιτικό μας σχέδιο, το σχέδιο που παρουσιάσαμε στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης».
«Ένα σχέδιο», που όπως επεσήμανε, «τους δίνει ελπίδα και προοπτική, γιατί έχουμε ανάγκη αυτή τη γενιά, αφού είναι το μέλλον της πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «Όσο τα πράγματα δεν βελτιώνονται, θα επιλέγουν την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Αυτή η αιμορραγία πρέπει να σταματήσει και για την ελληνική περιφέρεια, αλλά και για την Ελλάδα στο σύνολό της. Για αυτό θα αγωνιστώ για την πολιτική αλλαγή, ώστε να έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και καλύτερες ημέρες και ένα καλύτερο αύριο στη ζωή τους».
Συνεχίζοντας ανέφερε πιο συγκεκριμένα ότι«χιλιάδες άνθρωποι ακόμη και στα 30 χρόνια τους, αλλά και παραπάνω, επιλέγουν να μένουν ακόμα με τους γονείς τους, διότι είναι κορυφαίο ζήτημα για αυτή τη γενιά το κόστος διαβίωσης και τα ενοίκια».
Τέλος,σχετικά με την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει δύο βασικούς στόχους.Ο πρώτος είναι οι κοινωνικές κατοικίες για τις οποίες δήλωσε πως «οι κοινωνικές κατοικίες είναι ένας σημαντικός στόχος για να πέσει το κόστος διαβίωσης».
Ο δεύτερος στόχος είναι η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας για την οποία είπε ότι«Δυστυχώς και η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχώς φθίνουν. Και βέβαια η έρευνα. Διότι αν θέλουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα. Η χώρα μας, δυστυχώς, παραμένει ουραγός σε αυτό το ζήτημα».