Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση των αγροτών – Προτείνουμε 16 άμεσα μέτρα»


Από την τοποθέτηση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Μελίδη, στο «ΕΡΤnews» προκύπτει έντονη κριτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προβλημάτων των αγροτών, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προτείνει 16 μέτρα που, όπως υποστηρίζει, μπορούν να δώσουν λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Ο κ. Μελίδης επεσήμανε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ δεν αποτελεί λύση, καθώς οι διεθνείς πρακτικές δείχνουν ότι η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων πρέπει να παραμείνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό, γνώση και μεθοδολογία. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν καλύπτονται από τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι τα προβλήματα των αγροτών και οι παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν γνωστά εδώ και καιρό, ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αναγκαστούν να βγουν στα μπλόκα. Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε την παρακράτηση εισφορών ΕΛΓΑ ως παράδειγμα της προχειρότητας και ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ο κ. Μελίδης κατήγγειλε ακόμη την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τις κοινωνικές ομάδες η μία κατά της άλλης, ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Τόνισε ότι οι δηλώσεις και οι επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται στα χωράφια και ζουν μια δύσκολη καθημερινότητα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο προτεινόμενος διάλογος από την κυβέρνηση γίνεται εκ των υστέρων και θεωρείται προσχηματικός, καθώς οι αγρότες έχουν εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο διαμαρτυρίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει επτά χρόνια αυτοδυναμίας και χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά το κρίσιμο ζήτημα παραμένει άλυτο.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Σωκράτης Φάμελλος ζητούν τη δέσμευση της κυβέρνησης να νομοθετήσει άμεσα τα 16 μέτρα που προτείνουν, ώστε να ανακουφιστεί όλος ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις