Υγεία

ΠΟΥ: Kυρίαρχη στην Ευρώπη η παραλλαγή Δέλτα


παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη", επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σύμφωνα με τους FT, η παραλλαγή είναι ήδη κυρίαρχη στην Αγγλία, έχοντας ξεπεράσει τη λιγότερο μεταδοτική παραλλαγή Άλφα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ, τον Μάιο.

Πάνω από 41.000 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Αγγλία την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουνίου, ένα νούμερο μεγαλύτερο κατά δύο τρίτα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης. 

Τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι κινούνται χαμηλότερα τους δύο τελευταίους μήνες σε 53 χώρες που παρακολουθεί το γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη. Αλλά ο επικεφαλής του οργανισμού στην περιοχή, Χανς Κλούγκε, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς χαλαρώνουν σε κάποιες περιοχές τα περιοριστικά μέτρα. 

Περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων έχει λάβει μια δόση του εμβολίου, με το 17% να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Ο Κλούγκε επισήμανε, ωστόσο, ότι πολλοί πάνω από τα 60 παραμένουν  απροστάτευτοι, και ότι η «κάλυψη απέχει πολύ από το να είναι επαρκής για την προστασία της περιοχής από μια αναζωπύρωση» και συνέστισε στις χώρες να «αντιδράσουν γρήγορα στις ενδείξεις αύξησης των κρουσμάτων».