ΕΥΖην

Prada Men SS 2022, σε ένα κόκκινο τούνελ από το AMO (vid)


Ένα έντονα κόκκινο τούνελ δημιούργησε το AMO, το δημιουργικό think tank του αρχιτεκτονικού γραφείου Office for Metropolitan Architecture (OMA) του Rem Koolhaas, ως πασαρέλα για την παρουσίαση της ανδρικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 του οίκου Prada.

Δημιούργησε επιπλέον και κόκκινες εγκαταστάσεις σε μια παραλία της Σαρδηνίας για μια ταινία παρουσίασης της κολεξιόν.

Τα μοντέλα, φορώντας δημιουργίες από την κολεξιόν, βάδισαν στο φιδωτό τούνελ και εξερχόμενα από αυτό βάδισαν σε πολλά κόκκινα τετράγωνα, τα οποία λειτουργούσαν ως βαθμίδες πάνω στην άμμο και δημιουργούσαν νησίδες στη θάλασσα, πάνω στις οποίες μπορούσαν να καθίσουν.

Μιλώντας στο Dezeen, ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Giulio Margheri, τόνισε ότι ήθελε το show να είναι μια «επιστροφή σε έναν κόσμο χωρίς περιορισμούς, τον οποίο αναπαριστούσε ένα εκτεινόμενο στο άπειρο παραθαλάσσιο τοπίο».
 
Το πρώτο μέρος του show κινηματογραφήθηκε στο Fondazione Prada στο Μιλάνο, στον χώρο που έχει σχεδιάσει το OMA και όπου τυπικά ο οίκος παρουσιάζει τις κολεξιόν του. Το δεύτερο μέρος, σε παραλία στη Σαρδηνία και η απόφαση να τοποθετηθεί το έντονα κόκκινο τούνελ στο μέσον ενός φυσικού τοπίου είχε στόχο να επιτύχει μια «σουρεαλιστική συνάντηση με τη φύση».
 
«Το τοπίο της παραλίας στη Σαρδηνία εισάγει έναν ήρεμο και σαγηνευτικό ρυθμό στην έκθεση των αρχιτεκτονικών στοιχείων, ο οποίος τονίζεται από τις κινήσεις της κάμερας» εξήγησε ο Marghieri. Το χρώμα επελέγη επειδή συμβολίζει «ενέργεια και αυτοπεποίθηση». Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, αυτό «γεννά τριβές στο τοπίο και έχει ως αποτέλεσμα ένα καινούργιο αλλά οικείο περιβάλλον», αποδίδοντας το θέμα της κολεξιόν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης