Επιχειρήσεις

Σε “δυνατά χέρια” η Intrakat- Δημιουργείται νέος ισχυρός επιχειρηματικός πόλος


 Ισχυρός επιχειρηματικός πόλος καθίσταται η Intrakat, με την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και την είσοδο ισχυρών νέων μετόχων-επενδυτών, που εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν πρόσθετα κεφάλαια για την επέκταση των εργασιών του ομίλου και την βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων.

Μεγαλύτερος μέτοχος με 31,7% είναι η Winex των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου. Μεγαλομέτοχοι γίνονται επίσης οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης (με ποσοστό που προσεγγίζει το 15,7%) και Κώστας Αγγέλου (με 13,6%). Η Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη κρατάει το 5,1% των μετοχών συμμετέχοντας ουσιαστικά στο νέο σχήμα, όπως και ο Δημ. Κούτρας, που διατηρεί ποσοστό της τάξεως του 8%.

Διαμορφώνεται λοιπόν ένα ισχυρό γκρουπ μεγαλομετόχων που συγκεντρώνουν περίπου 74%, έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις προοπτικές της εταιρείας και προτίθενται να συνεργαστούν  για την υλοποίηση μακρόπνοων επιχειρηματικών σχεδίων. Πέραν των εφοπλιστών που απέκτησαν συμμετοχή,  ενδιαφέρον για την Intrakat είχαν εκφράσει επίσης η BC Partners -κυρίως για τις μονάδες ΑΠΕ και η  Wade Adams, που είχαν πραγματοποιήσει επαφές και διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Κόκκαλη/Intracom.

Πολλές συμβάσεις, θετικές προοπτικές

Σημειώνεται ότι οι μετοχικές αλλαγές γίνονται μετά από μία μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (50 εκατ. ευρώ) στην οποία μετείχαν όλοι οι παλιοί μεγαλομέτοχοι, κι ενώ η εταιρεία έχει αυξήσει εντυπωσιακά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, εξασφαλίζοντας απασχόληση, έσοδα και κέρδη για τα επόμενα χρόνια.

Η νέα διοίκηση που αναμένεται να οριστεί στις 15 Ιουλίου, θα σχεδιάσει τις επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Εξάρχου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Ακτωρ, μέτοχος της Winex και βασικός συνεργάτης των Μπάκου- Καϋμενάκη.

Εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση της Ιντρακάτ, θα καταρτίσει επεκτατικά σχέδια με στόχο να αξιοποιηθούν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό, χωρίς να αποκλείονται κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η μετάβαση στη νέα διοίκηση θα είναι ομαλή και φιλική, καθώς πωλητές και αγοραστές συμφωνούν στις καλές προοπτικές της εταιρείας και δεν εγείρεται κανένα θέμα ελέγχου του παρελθόντος.
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η συνέχεια της γενικής συνέλευσης μετόχων που είχε διακοπεί, με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα