Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών υποχώρησε το 2017 η παραγωγή κρασιού σε παγκόσμια κλίμακα. Η Διεθνής Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΟΙV) αποδίδει αποκλειστικά τους λόγους στις αρνητικές για τους ευρωπαίους οινοπαραγωγούς καιρικές συνθήκες στη γηραιά ήπειρο.
Στα 250 εκατομμύρια εκατόλιτρα περιορίστηκε τη χρονιά που πέρασε η παγκόσμια παραγωγή κρασιού, εμφανίζοντας μείωση κατά 8,6% συγκριτικά με την παραγωγή του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της εδρεύουσας στο Παρίσι OIV.
Πρόκειται για τη μικρότερη ετήσια οινοπαραγωγή που καταγράφεται από το μακρινό 1957, όταν είχε περιοριστεί στα μόλις 173,8 εκατ. εκατόλιτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 η παγκόσμια παραγωγή είχε φθάσει στα 290 εκατ. εκατόλιτρα.

TECHin
Φωτόνιο σε... 37 διαστάσεις! Άλμα για την κβαντική φυσική (και τεχνολογία)
Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα στον τομέα της κβαντική φυσικής από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας έρχεται να επανακαθορίσει τα όρια του εφικτού στην τεχνολογία της πληροφορίας. Ερευ ...